srijeda, 8. listopada 2014.

DIY: Medena kapica


Nedavno smo vam pokazale kako smo od suknje napravile pelerinu, a danas imamo jedan mali makeover za klince koji na naše, a nadamo se i vaše veselje uključuje vunene gombice! :) Gombice su nam omiljeni jesensko-zimski asesoar i čim se temperature malo spuste (tek toliko da ne izgledamo blesavo) mi vadimo svoje ogrlice, broševe, ukrase za kosu i kapice! Osim sebe, gombicama kitimo i ove naše malce, bar za sada dok se još ne bune! ;) Dakle, da završimo našu pretjeranu opčinjenost tim vunenim lopticama, danas pravimo kapicu medu!


Potrebni su vam:

komotna vunena ili pamučna kapica*, komadić tkanine i isti toliki komadić flizelina ili samo filc (bez flizelina), dugmad za oči (jednaka ili različita), vuna, malo kartona za gombice, deblji konac i igla za vezenje, tanji konac i igla za šivanje, škare, olovka.

* bitno je da se kapica ne rasteže jako, tj. da je komotna jer ćete na nju šiti aplikaciju!


Postupak:

Uzmite komadić tkanine i na njega upeglajte flizelin, tako da ljepljivu stranu flizelina okrenete prema naličju tkanine prekrijete vlažnom gazom ili tanjom krpom i peglate dok se ne zalijepi! Flizelin će vam učvrstiti tkaninu i onemogućiti izvlačenje niti, pa izrezani oblik nećete morati porubljivati! Ako ste se odlučili za filc nije vam potreban flizelin! Nakon što ste upeglali flizelin, na tkanini nacrtajte ovalan oblik (kao na slici) na kojem će biti njuškica pa nacrtani oblik izrežite!



Na izrezanom obliku olovkom nacrtajte njuškicu i usta i počnite vesti kao na slikama!






Tkaninu na koju ste izvezli njuškicu stavite na kapu, učvrstite na mjesto pribadačama i sašijte rukom!


Preostaje vam još samo da sašijete oči i napravite gombice koje će biti uši! Kako napraviti gombice možete pogledati ovdje! Gombice vam mogu biti jednobojne ili šarene, obje iste boje ili različite! Mi smo se odlučile za različite jednobojne gombice i različite dugmiće za oči! Kada su vaše gombice gotove, odredite im mjesto i zašijte ih čvrsto na kapicu! :)


I to je to! Naši mališani su se baš obradovali, a bliži se i Božić pa ćemo sigurno napraviti još koju ovakvu kapicu za poklončiće!


Kako vam se sviđa ovaj makeover? Da li ste već pravili nešto slično?
Volite li gombice i kako ih uklapate u svoju garderobu/dom?

Ako se odlučite napraviti kapicu medu pošaljite nam fotke na fejs, mejl ili nas tegajte na instagramu! Voljele bi ih vidjeti! :)

Ponovo smo sa vama u petak, a do tada budite kreativni i šaljite nam svoje uratke! :)


Pozdrav od Maja i pusa od manekena! ;)

Broj komentara: 9 :

  1. kapica je slatka, kao i maneken :)

    pravila sam i ja slične kapice mojoj I. kad je bila mala. imala je i šal sa pomponima i rajfove i kapice i ogrlicu. sada mislim da bi to stavila na sebe samo ako su u pitanju maškare :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, ta šašava djeca! Za par godina će ih sigurno opet htjeti nositi! ;) Hvala! :)

      Izbriši
  2. Preslatko je! :) svaka cast za jos jednu sjajnu ideju... i za male manekene naravno! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Cure, još jedna odlična ideja! Sigurno se sin osjeća hrabrije i snažnije otkad ga u pohodima medo prati.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala Ivana! Sinovac se osjeća jako bitno, jedva smo ga uklonili ispred ogledala! Fotkanje je već bila druga priča! ;)

      Izbriši
  4. Odlična ideja, hvala vam devojke. E ovo će tetka napraviti svom dragom bratancu! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Vida, nadamo se da će se bratancu svidjeti! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!