srijeda, 29. listopada 2014.

ČITAMO: Dječja čitaonica za Noć vještica


Bliži nam se Noć vještica i ovih dana planiramo razne prigodne aktivnosti za naše klince! Kako kod nas ništa ne može proći bez čitanja knjiga, skoknuli smo do gradske knjižnice i izabrali nekoliko prigodnih slikovnica koje ćemo čitati uz svjetlost svijeća iz bundeve!


Laure Monloubou: Vještičin ormar

Vještica odlazi na put i svom ljubimcu psu Ernestu ostavlja popis stvari koje mora napraviti dok se ona ne vrati kući. Ernesta očekuje naporan dan, a pomažu mu ostali vještičini kućni ljubimci: mačka, žaba, dinosaur i šišmiš. Kako bi olakšala stvar, nestašna mačka Sofija posegne za čarobnim stvarima iz vještičina ormara i napravi više štete nego koristi. Pročitajte knjigu i saznajte jesu li vještičini ljubimci uspjeli spremiti kuću prije njezina povratka!
Saša Veronek Germadnik i Ana Kolega: Jezoviti oglasi

Iako nose pridjev jezoviti, ovi oglasi su više duhoviti nego jezoviti pa ih možete bez bojazni čitati svojim klincima!

'Tražim duhove uredne, čiste
da povremeno plaše dosadne turiste.
                                              Stari muzej'
Stan i Jan Berenstain: Medvjedići idu u maškare za Noć vještica

Iz poznate serije slikovnica o obitelji Medvjedić pronašli smo i jednu poučnu priču o Braci i Seki Medvjedić koji prvi put odlaze sami u maškare povodom Noći vještica. Kroz ovu priču djeca će naučiti da izgled može varati i to ne samo za vrijeme maškara!

Dubravka Pađen Farkaš i Dražen Jerabek: Gospodin Otto i stari naslonjači

Ova prekrasna priča osječke spisateljice o prijateljstvu između djevojčice i neobičnog majstora Otta koji popravlja stare naslonjače nije uopće strašna, ali smo je izabrali zbog mističnog ugođaja i čarolije koja se u njoj javlja. Čaroliji ove knjige pridonose i ilustracije jednog od nama najboljih ilustratora Dražena Jerabeka. Ako niste dosad, svakako pročitajte i ostale odlične knjige ovog dvojca!

Sylvie Auzary- Luton: Kongres vještica

Ovo je jedna neobična priča o modno osviještenim vješticama koja će se sigurno svidjeti svim malim djevojčicama! 
Još malo pa će se održati kongres vještica u vilinskoj pećini. Gradska vještica se posebno priprema jer želi pobijediti u natjecanju u eleganciji, no čitav put joj krene po zlu! I baš kada je mislila da je sve propalo, pomogla joj je djevojčica Zita...
Dubravka Pađen - Farkaš i Dražen Jerabek: Nije me strah

I za kraj ove "strašne" večeri možete pročitati knjigu Nije me strah već spomenutog dvojca. I ako su ih dosad mučili nekakvi strahovi, nakon čitanja ove priče djeca će shvatiti da su svi ti strahovi bili samo u njihovoj glavi! Riječ je o plašljivom dječaku Tinu koji se jedan dan odvaži na put od kuće do trgovine koji vodi kroz veliki mračni park. Na tom se putu suočava sa svim svojim strahovima kako bi na kraju shvatio da su oni samo plod njegove mašte!


Kod nas su i knjige i bundeva u pripremi i jedva čekamo petak!

Sve naslove možete pronaći na dječjem odjelu osječke gradske knjižnice pa požurite!

Što Vi trenutno čitate?

Pozdrav od Maja

2 komentara :

  1. krasne knjige, nažalost nisu ni bile poznate do sada. kod nas se puno više obilježavaju naše domaće maškare u veljači, pa su nam aktivnosti za Halloween vezane samo uz dubljenje koje bundeve viška. slikovnice ovakve tematike bi bile i mojoj djeci interesantne, mi imamo isto jednu "vještićju"- o vještici Winnie koja je imala crnog mačka kojeg nikad nije mogla pronaći u svojoj crno obojanoj kući.

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!