petak, 24. listopada 2014.

DIY: Jesenska podvezica za bicikliranje


Ljetos smo vam pokazale kako napraviti podvezicu za bicikliranje u suknji sa metalnim kopčicama, a danas pravimo malo drugačiju, jednostavniju verziju - sa magnetima! Zašto? Pa zato što u jesen (i proljeće) ispod suknji nosimo čarape, a njih metalne kopčice mogu oštetiti dok su ove sa magnetima potpuno sigurne! :) 

Okej, možda smo malo zakasnile sa postom, i iako vrijeme trenutno nije naklonjeno biciklistima, biće još sunčanih i suhih dana pa se nemojte pozdraviti sa svojim metalnim ljubimicama! Osim toga, mnogi bez obzira na vrijeme bicom idu na posao, u školu ili na faks cijele jeseni pa čak i zime, njima će ovo možda baš zgodno doći! Napraviti ove podvezice je super-super lako pa nemate ispriku da ne probate! ;)

*FOR ENGLISH VERSION CLICK HERE*


Potrebno vam je (za 2 podvezice):

4 super jaka magnetića*, gumena traka**, malo umjetne kože ili debljeg filca, pribadače, metar, škare
mašina za šivanje ili igla i konac

*vrlo je bitno da magneti budu super jaki, toliko da ih jedva možete odvojiti jedan od drugoga! Također, pazite i da ne budu premali tj. da im promjer ne bude ispod 1 cm! ;)

** prvo kupite magnetiće, a potom gumenu traku, koja mora biti dovoljno široka da u nju stanu magnetići, vidjet ćete u nastavku! 


Postupak:

Izmjerite bedro na mjestu na kojem će vam stajati podvezica, od te mjere oduzmite 1 cm (mjera A). Zatim izmjerite magnetiće i toj mjeri dodajte 1 cm (mjera B) pa na kraju zbrojite obje mjere (A + B) - to će vam biti dužina gumene trake! Ovisno o tome da li pravite jednu podvezicu ili par, izrežite jedan ili dva komada gume! Krajeve izrezane gume preklopite tako da vam preklop (kao na slici) odgovara mjeri B pa učvrstite pribadačama!


Preklop na gumenoj traci sašijte sa tri strane cik-cak bodom i kroz otvor ubacite magnet (kao na slici) pa sašijte i otvor! Vrlo je bitno da magnetić vrlo čvrsto držite dok šijete jer će vam se 'ljepiti' za iglu i može ju slomiti!



Od umjetne kože ili debljeg filca izrežite 4 jednaka oblika ( ili 2 ako pravite samo jednu podvezicu!), dovoljno velika da u njih stanu magnetići! Mi smo se odlučile da to budu srca! :) 


Okrenite oblike naličje na naličje i sašijte po rubu ostavljajući mali otvor kroz koji ćete ubaciti magnet! Ubacite magnet i zatvorite otvor! I ovdje je potrebno da magnet čvrsto pridržavate dok šijete!



I to je to - gotovi ste! :) Super jednostavno zar ne?


Ali pitate se kako to funkcionira? E pa ovako: gumenu traku stavite oko noge, spustite suknju i na nju stavite oblik sa magnetićem, koji će se 'zalijepiti' za magnet u gumenoj traci i tako držati suknju na mjestu! :) Najbolje bi bilo da podvezice namjestite kad sjednete na bicu, tako ćete najlakše odrediti položaj magnetića, a kada siđete sa bice jednostavno skinite oblik sa magnetićema i stavite ga u torbu - super diskretno! :)






Što kažete? Kao vam se sviđa ova ideja? 
Vozite li bice i kada je hladnije ili ste ih već spremili da čekaju proljeće? 

Za vikend najavljuju sunce pa danas taman imate vremena napraviti podvezice. Obucite svoju omiljenu haljinicu, topli vuneni džemper, debele čarape i čizmice i uživajte još malo na svojim metalnim ljubimicama! :)

Želimo vam kreativan i zabavan vikend! :)
Pozdrav od Maja

Broj komentara: 10 :

  1. Sjajna ideja! Jest' da retko vozim bajk u skunji, ali ovo ću da napravim i to dvesta-smesta;)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala! Ma dobre su i protiv vjetra! Da ne diže suknjice! ;)

      Izbriši
  2. Ja nazalost ne vozim biciklo, ali evo proslijedila sam link prijateljici koja redovno voza bic, i evo je upravo dijeli post na svom FB profilu :) toliko joj se ideja svidja ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao hvala puno! Baš nam je drago da vam se sviđa! <3

      Izbriši
  3. E ovo je zaista odlična ideja, što bi se reklo "radi" a i veoma je lep detalj :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlična ideja, pa obje ruke mogu biti na kormanu. :D
    Nego, gdje nabaviti jake magnete?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Tako je! Mi smo magnete naručivale sa ebay-a i ima stvarno jakih, a dosta su povoljni! Puno su jači od onih velikih koje se može naći po hobi trgovinama! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!