ponedjeljak, 27. listopada 2014.

U KUHINJI: Čips od bundeve


I ovaj put u glavnoj je ulozi butternut tikva - naša glavna namirnica ove jeseni! Nema što nismo već od nje pravili, a danas je na red došao i fini hrskavi čips!

Potrebno vam je:
butternut tikva
žlica maslinovog ili bučinog ulja
sol
slatka crvena paprika
curry
ili drugi začini po želji

Tikvu narežite na tanke komade veličine zalogaja. Potrudite se da komadi budu što tanji jer će čips biti hrskaviji, a ako baš niste vješti s nožem poslužite se ribežom - to vam je najlakši i najbrži način da dobijete komade iste debljine.
Po narezanim komadima pospite soli i ostalih začina po želji, dodajte žlicu ulja i sve dobro promiješajte. Mi smo stavljale slatku crvenu papriku i curry, ali možete staviti koje god začine volite - origano, češnjak u prahu, vegetu...
Začinjene komade butternut tikve poslažite u posudu za pečenje u koju ste stavili papir za pečenje. Poslažite ih u jednom sloju jer će se zalijepiti ako ih stavljate jedne na druge.


Pecite ih u pećnici na 150 stupnjeva 15-tak minuta. Vrijeme pečenja ovisi o pećnici, ali budite vrlo oprezni kad prvi put pečete i češće provjerite situaciju u pećnici jer je dovoljna i minuta previše da zagore.
Najbolje da odmah napravite veću količinu, a ako ne pojedete sve odmah (u što sumnjamo), ostatak spremite u vrećicu i hermetički zatvorite.


Ako više volite slatke grickalice, tikve pospite mješavinom smeđeg šećera i cimeta. Mi nismo probale, ali smo čule da je odlično!

Planirate li ovu Noć vještica provesti kod kuće, čips od bundeve će odlično ići uz neki omiljeni hororac, a ako pravite tulum oduševit će goste - bez sumnje! ;)

Probajte napraviti ovu zdravu jesensku grickalicu u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti i javite nam kako Vam se svidjela! ;)

Do čitanja,
Maje

Broj komentara: 7 :

  1. nisam probala ovo, ali dobro izgleda i vjerujem da je ukusno, pa ću sigurno jednom napraviti.
    hvala na ideji :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Blago vama pa se veselite zimskoj odjeći. Ja je mrzim! A što se tiče obuće... jedina obuća koju mogu nositi sa podpeticom su čizme, tako da je ako baš nije snijeg do koljena i previše led, zimi samo 'na petu' :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A sad, zimskoj se baš i ne veselimo, više ovoj jesenskoj, kad se još ne moramo jako ubundavati! ;)

      Izbriši
  3. Veoma interesantan recept iprimamljiv, ako nadjem vremena pravim sigurno ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako zanimljiva ideja! Moram priznati da mi nikada nije pala na pamet, a bila mi je pred nosom :)

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!