ponedjeljak, 27. listopada 2014.

U KUHINJI: Čips od bundeve


I ovaj put u glavnoj je ulozi butternut tikva - naša glavna namirnica ove jeseni! Nema što nismo već od nje pravili, a danas je na red došao i fini hrskavi čips!


Čips od bundeve

Sastojci:

butternut tikva
žlica maslinovog ili bučinog ulja
sol
slatka crvena paprika
curry
ili drugi začini po želji

Postupak:

Tikvu narežite na tanke komade veličine zalogaja. Potrudite se da komadi budu što tanji jer će čips biti hrskaviji, a ako baš niste vješti s nožem poslužite se ribežom - to vam je najlakši i najbrži način da dobijete komade iste debljine. Po narezanim komadima pospite soli i ostalih začina po želji, dodajte žlicu ulja i sve dobro promiješajte. Mi smo stavljale slatku crvenu papriku i curry, ali možete staviti koje god začine volite - origano, češnjak u prahu, vegetu...

Začinjene komade butternut tikve poslažite u posudu za pečenje u koju ste stavili papir za pečenje. Poslažite ih u jednom sloju jer će se zalijepiti ako ih stavljate jedne na druge.Pecite ih u pećnici na 150 stupnjeva 15-tak minuta. Vrijeme pečenja ovisi o pećnici, ali budite vrlo oprezni kad prvi put pečete i češće provjerite situaciju u pećnici jer je dovoljna i minuta previše da zagore.

Najbolje da odmah napravite veću količinu, a ako ne pojedete sve odmah (u što sumnjamo), ostatak spremite u vrećicu i hermetički zatvorite.

Ako više volite slatke grickalice, tikve pospite mješavinom smeđeg šećera i cimeta. Mi nismo probale, ali smo čule da je odlično!

Planirate li ovu Noć vještica provesti kod kuće, čips od bundeve će odlično ići uz neki omiljeni hororac, a ako pravite tulum oduševit će goste - bez sumnje! ;)

Probajte napraviti ovu zdravu jesensku grickalicu u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti i javite nam kako Vam se svidjela! ;)

Do čitanja,
Maje

Broj komentara: 6 :

  1. nisam probala ovo, ali dobro izgleda i vjerujem da je ukusno, pa ću sigurno jednom napraviti.
    hvala na ideji :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Blago vama pa se veselite zimskoj odjeći. Ja je mrzim! A što se tiče obuće... jedina obuća koju mogu nositi sa podpeticom su čizme, tako da je ako baš nije snijeg do koljena i previše led, zimi samo 'na petu' :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A sad, zimskoj se baš i ne veselimo, više ovoj jesenskoj, kad se još ne moramo jako ubundavati! ;)

      Izbriši
  3. Veoma interesantan recept iprimamljiv, ako nadjem vremena pravim sigurno ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako zanimljiva ideja! Moram priznati da mi nikada nije pala na pamet, a bila mi je pred nosom :)

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!