ponedjeljak, 13. listopada 2014.

DIY: Mirisna lavandina srca


Imate li kod kuće lavandu? Mi na žalost nemamo (u planu je na godinu), ali na sreću imaju bake, mame i tetke, tako da ove mirisne biljke uvijek imamo u izobilju! Već smo vam pokazale kako pravimo sirup od lavande i sprej za osvježenje od lavande i zelenog čaja, a danas ćemo praviti mirisne vrećice za ormar od organze! Ovo je vrlo jednostavan i brz diy pogodan i za one koji nikada nisu uzeli iglu i konac u ruke!


Što vam je potrebno:

suha lavanda, organza*/til/tanki pamuk, papir, škare, pribadače, igla i konac ili mašina za šivanje, lijevak i žličica.

*organzu možete naću u hobi trgovinama, a često se koristi i za umatanje buketa ili darova pa idući puta kada dobijete nešto od toga ostavite organzu sa strane! ;)


Postupak:

Očistite lavandu, tj. skinite cvjetiće sa grančica!


Od papira izrežite srce željene veličine i to tako da papir prvo presavijete na pola kako bi vam obje strane bile jednake!


Za svaku vrećicu lavande će vam trebati dva srca. Najlakše će vam biti izrezati ih ako i organzu presavijete na pola i na nju pribadačom spojite šablonu kao na slici ispod!


Po dva izrezana srce spojite pribadačama!


Sašijte srceta cca 1 cm od ruba, rukom ili mašinom, ali svakako ostavite mali otvor kroz koji ćete srce napuniti lavandom! Ako 'vrećice' šijete rukom pazite da šavovi ne budu predugački da kroz njih ne bi ispadali cvjetići!



Preostaje vam samo još da, uz pomoć lijevka i žličice napunite srca i sašijete otvor! Po potrebi dotjerajte rubove rezajući ih škarama da budu jednaki i to je to! :)


Vaša lavandina srca su spremna za ormare i ladice, a možete ih okačiti i u tuš kabinu, tako će vam svako tuširanje biti posebno umirujuće jer lavanda u doticaju sa vodenom parom miriše još intenzivnije! Iako je ovo zgodan način da 'reciklirate' organzu u koju su bili zamotani darovi ili buketi, srca možete napraviti i od bilo kakve druge prozračne tkanine pa provjerite po ormarima i zalihama što možete žrtvovati za ovaj projekat!;)
  



Ovaj projekt je odličan za recikliranje ostataka tkanina ili odjeće koju više ne nosite, a nije u dovoljno dobrom stanju da ju donirate! Prošvrljajte po ormarima i zalihama i iskoristite što imate!

Kako vam se sviđaju naša mirisna lavandina srca?

Držite li lavandu u ormarima?
Pravite li sami vrećice ili ih kupujete?
Za što sve koristite njene mirisne cvjetiće?

Pišite nam i šaljite svoje uratke na fejs, mejl ili nas tegajte na instagramu! :)

Neka vam početak tjedna bude kreativan!

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 10 :

  1. Pa ovo je fenomenalno!! Ne mogu da obecam da uspeti i ovim da se pozabavim, ali mi se toliko svidja ideja, da je nekako greota da ne probam da napravim. Prelepo!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala Liza! I nama je puno stvari na popisu, a ne stignemo sve napraviti, ali dođe red! ;)

      Izbriši
  2. AH, ja sam odusevljena! Odavno trazim nesto jednostavno i mirisno za ormare, a ovo je odlicno i kao dar :) bravo,bravo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Helen! Baš nam je drago da smo bile od pomoći! ;)

      Izbriši
  3. Estan hermosos, te felicito, no hablo tu idioma, pero con las imagenes entendi. :))

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!