ponedjeljak, 6. listopada 2014.

PREDSTAVLJAMO: Vintage Getaway

Volimo vintage! U današnje vrijeme masovne proizvodnje vintage vam osigurava originalnost u izražavanju vlastitog stila i pokazuje da ste ekološni savjesni! Skupljamo još od srednjoškolskih dana i naši ormari su prepuni haljina iz nekih prošlih modnih razdoblja i modnih dodataka, a naši domovi puni vintage namještaja i sitnica! Zbog toga nas uvijek veseli kada nađemo istomišljenike, a takvi su upravo supružnici Tjaša Gračner, začetnica vintage pokreta u susjednoj Sloveniji i Toni Matuslović, strasveni kolekcionar zanimljivih predmeta, koji danas u Rijeci otvaraju vintage trgovinu pod imenom Vintage Getaway! Pogledajmo što su nam rekli!


Vintage Getaway je nastao iz hobija, kojega je Tjaša Gračner, zajedno s prijateljicama, u susjednoj Sloveniji započela prije pet godina. Tada u Ljubljani, gdje je živjela, u poplavi trgovina konfekcijskom robom, nije bilo moguće pronaći niti jednu trgovinu koja je u ponudi imala vintage odjeću. Malo u šali, malo za ozbiljno, odlučile su organizirati prodajnu modnu reviju odjeće i modnih dodataka iz druge ruke.  Događaj je bio toliko uspješan te se razvio u prvi projekt nostalgično obojanih događaja,  imena Vintage Vikend, koji su potakli lavinu otvaranja vintage trgovina u Ljubljani. Pod okriljem projekta odvili su se brojni sajmovi, predstava burleske, fotografske izložbe i modne revije. Tjaša je surađivala s modnim revijama  Elle, Cosmopolitan i Story.


Projekt je, unatoč uspjehu, ostao na razini hobija, ali u Tjaši je tinjala želja za nečim većim. Iz tog razloga je sa suprugom Tonijem Matuslovićem odlučila ostvariti ideju o vlastitom butiku u Rijeci, koji će se od second-hand trgovina razlikovati po izabranoj ponudi artikala starijih od 20 i mlađih od 100 godina. Toni je pasionirani sakupljač zanimljivih sitnica iz naše i vaše mladosti. Jedan je od onih koji se drži načela »sve jednom dobro dođe« i jako rijetko baci neku stvar. U njegovom autu još sviraju kazete, koje je sakupio tijekom vremena.  Najveće zadovoljstvo mu predstavlja pretraživanje prašnjavih tavana i obilazak buvljaka, bez kojega ne prođe ni jedno putovanje.


Tjaša i Toni kažu da će u njihovoj trgovini biti moguće pronaći sve, od raznolike ponude odjeće, modnih dodataka i nakita, do starinskih telefona, manjeg  namještaja i brojnih (ne)običnih predmeta, koji će osvježiti svaki dom te vas nadahnuti sjećanjima.  Osim trgovine, koja otvara svoja vrata u ponedjeljak, 6. listopada, na četvrtom katu Robne kuće Ri, Tjaša i Toni planiraju i niz nostalgično obojanih događaja i već se vesele budućoj suradnji s kreativcima, kako iz bliže, tako i šire okolice. U Rijeku bi htjeli donijeti svijest o značenju ponovne upotrebe stvari, cikličnosti mode te odmaku od uniformnosti konfekcijske odjeće.





Ako imate sreće da ste danas (6.10.2014.) u Rijeci svakako svratite na četvrti kat Robne kuće Ri na otvorenje, a ako niste možete ih pratiti i na Vintage Getaway fejsu (klik-klik!), gdje, između ostalog, možete naći i ideje kako uklopiti vintage u vašu garderobu i tako spasiti te male dijelove povijesti od potpunog zaborava!

Tjaši i Toniju želimo puno uspjeha sa svojom vintage trgovinom i zavidimo im što su uspjeli svoju ljubav i hobi pretvoriti u posao! :)

Pozdrav od Tjaše, Tonija i Maja!

p.s. Sve fotke su u Vintage Getaway  vlasništvu!

Broj komentara: 7 :

  1. Nadam se da ću jednom stići do njihovog dućana, obožavam takave stvarčice!
    Hvala na informacijama!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu Ana! Hvala što navratiš kod nas! :)

      Izbriši
  2. Mljac! Na putovanjima uvijek posjetim takve shopove i drago mi je da i u nas imade nešto slično. Super! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Eto onda znaš gdje ćeš kada budeš u Rijeci! ;)

      Izbriši
  3. Joj divni su i tako simpatični, baš sam jučer bila u dućanu i oduševila se :) Super im je selekcija odjeće, ja se nisam mogla odlučiti što sve da uzmem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao Matea, blago tebi! Mogu misliti da je bilo teško odlučiti! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!