ponedjeljak, 8. prosinca 2014.

DIY: Zimska cvjetna kruna


Ako ste ove godine svojim najmilijima i svojim prijateljima odlučili praviti darove za Božić ili Novu godinu, imamo još jedan prijedlog, ovog puta za dame! :) Volimo cvjetne krune, ali su nam one nekako uvijek djelovale kao ljetni asesoar, a mi smo ih baš htjele nositi i zimi! :) Ubrzo smo došle na ideju da cvijeće kombiniramo sa našim omiljenim jesensko-zimskim ukrasom, a to su gombice! Rezultat je divna zimska kruna koju lako možete napraviti i sami! :)

*FOR ENGLISH VERSION CLICK HERE!*


Što vam je potrebno:

umjetno cvijeće, gombice*, širi rajf, ljepilo u pištolju, .škare

* Jedan način za pravljenje gombica možete vidjeti u postu DIY: Ogrlica od gombica, a drugi način možete vidjeti ovdje!


Postupak:

Skinite cvijeće sa peteljki. Isprobajte rajf i odredite na kojem dijelu želite da vam bude cvijeće te ga počnite lijepiti na rajf, cvijet po cvijet. Ljepilo bi trebalo prekriti dio peteljke na kojoj je cvijet pa nemojte štediti! Sačekajte malo da se ljepilo stisne pa nastavite tako da vam je idući cvijet okrenut na drugu stranu - na taj način ćete sakriti peteljke i ljepilo!




Gombice koje ste napravili po ovom ili ovom tutorialu, ošišajte da budu uredne i lijepe! Gombice mogu biti jednobojne, sve istih boja, šarene ili različitih boja! Prije lijepljenja ih rasporedite na mjesta na koja želite da stoje i provjerite kako to izgleda. Kada ste zadovoljni počnite lijepiti! Mi smo napravile sasvim male gombice koje smo lijepile u sredinu cvijeća, i malo veće koje smo lijepile između!  I to je to, gotovi ste! :)







Kako vam se sviđa naša kruna? Što mislite, da li smo ju uspjeli prilagoditi zimskom periodu? :)
Volite li nositi cvijeće u kosi i koji je vaš omiljeni zimski asesoar?

Nadamo se da smo vas potaknule da neke od poklona napravite i sami, jer nema ništa ljepše nego kada dobijete dar za koji znate da je netko uložio svoje vrijeme i trud! 

Dodatne ideje i tutoriale naći ćete na oznaci 'handmade darovi' pa ne gubite vrijeme - neka ovi blagdani budu handmade! :)

Do idućeg posta, kreativan pozdrav od Maja! :)

2 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!