ponedjeljak, 22. prosinca 2014.

ČITAMO: Božićna čitaonica


Za predstojeće božićne blagdane smo se opskrbili božićnim pričama koje ćemo čitati prije spavanja! Božićni kolačići, lampice, topla dekica i omiljene slikovnice - jedva čekamo! 

Evo nekoliko nama dragih koje možete čitati svojim klincima ili kupiti nekome za poklon:


Ela Peroci: Božićni snjegović

Čarobna priča o snjegoviću od vate zaboravljenom na raskićenom božićnom drvcu koji se sa srećom prisjeća Božića jer je uspio razveseliti jednu malu bebu!





Holly Hobbie: Za Božić sam sigurno doma

Iz uspješne serije slikovnica o dva prašćića, Zvrčku i Mljacu, stiže nam i jedna božićna! Zvrčko vrši pripreme za Božić i čeka svog prijatelja Mljaca koji mu je obećao da će za Božić doći kući, no ne događa se sve onako kako je isplanirao. Mljac zbog snježne oluje ne može pronaći put do kuće, ali mu pomaže tajanstveni neznanac u kočiji! Pogađate tko?





Charles Dickens: Božićna priča

Evo jedan božićni klasik za malo stariju djecu! Na sam Božić škrtog i pohlepnog Ebenezera Scroogea posjete tri duha koji ga odvode na putovanje u njegovu božićnu prošlost, sadašnjost i budućnost. To ga putovanje u potpunosti mijenja i on odlučuje postati bolji čovjek.

Izdana prije 170 godina, ova je priča postala jedna od najomiljenijih božićnih priča na svijetu!





Elise Primavera: Teta Mraz

Neobična priča o obitelji Mrazić koja obožava Božić pa im je stan okićen cijele godine, a božićne kolače jedu svaki dan! Božić je najviše voljela Teta Mraz, koja svake godine prije Božića odlazi na tajanstveno poslovno putovanje. Njenu nećakinju Sofiju zanima gdje to teta ide pa se odluči ukrcati kao slijepi putnik! Pročitajte priču i saznajte što je Sofija otkrila!





Sretan Božić - Riznica pripovjedaka i napjeva

Na 380 stranica ove prekrasne knjige pronaći ćete mnoštvo poznatih božićnih priča, bajki i pjesama popraćenih predivnim ilustracijama!


Koja je vaša omiljena božićna priča?

Do čitanja,
Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!