nedjelja, 3. siječnja 2016.

TOP 5: Recepti # 31 (Detoks za zdravlje)

Nakon blagdana i sve one teške hrane, organizam traži nešto lakše za zdrav početak nove godine! U ovo vrijeme viroza, važno je imunitet držati na nivou, a za dobar imunitet važna je prehrana! Vođeni tom mišlju, odlučile smo odabrati 5 prijedloga koji će vam pomoći da očistite tijelo i godinu započnete snažni i otporni! Krenimo!

1. Za početak tu je jedan smoothie pun vitamina u toploj varijanti! Mrkva, naranča i đumbir osigurati će vam energiju za početak dana i ugrijati vas u ove hladne dane!
kitchen sanctuary
 2. Kad pomislimo na detoks zimi, prvo što nam padne na pamet su juhe! Jedna ovakva aromatična i puna povrća pomoći će vam u čišćenju organizma od toksina, a uz to nećete ostati gladni!
the glowing fridge

3. Bez juhe od rajčice ne prolazi ni jedno godišnje doba, a pogotovo zima! Dodajte joj ljekovitu kurkumu za dodatne poželjne učinke i uživajte u pravoj deliciji!
detox diy
 4. Salate nisu samo za ljeto, a ova zimska obrok-salata od rostane cvjetače i cikle sa faro žitaricom će zasigurno zadovoljiti svako nepce!
joy the baker

5. I za kraj jedna svježa salata kojom dominiraju kelj i naranče popraviti će vaš imunitet bit ćete spremni za snijeg i hladnoću!




Ako ste ipak od onih koji ne mogu bez slatkog, zasladite se na zdrav način sa sladoledom od banane koji je vrlo lako napraviti! Ako želite zdravo grickati, pokušajte sa čipsom od kelja, bundeve ili jabuka!

Ako zimi ipak najradije zdravlje popravljate juhama, možda vam se svidi naša juha od hokaido tikve, od butternut tikve i kukuruza ili krem juha od češnjaka, a još neke fine juhe naći ćete ovdje! :)

Kako vi oporavljate organizam od blagdana?
Kako popravljate imunitet?
Imate li savjeta za nas?

Pišite nam i uživajte u ostatku nedjelje! :)

Pozdrav od Maja


4 komentara :

  1. Prvo, želim vam sve najbolje u novoj godini :D

    Ovo sve izgleda fino i zdravo :) Sva sreća skužila sam prije koju godinu da nije bit u prežderavanju pa jedem normalno kao i inače, možda koji kolač više, ali ništa strašno pa se ne trebam posebno oporavljati poslije blagdana, mislim da je čišćenje snijega najbolji način za potrošit eventualni višak zaliha koje su se stvorile ;) naravno, u mojoj obitelji, za čišćenje oganizma nema do paradajz i ajnprin (prežgana?) juhe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) I tebi sve naj naj! Imaš pravo, u biti ni ja se nešto ne prejedam, ali jedem težu hranu nego inače, tipa vege sarme ili francusku pa mi odgovara malo pročistiti organizam! A za čišćenje snijega potpisujem, samo da ga bude dovoljno! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!