ponedjeljak, 11. siječnja 2016.

INTERIJERI: U domu 'Pinch • toys' Maje

Maju iz kreativnog dvojca 'Pinch • toys' smo vam već predstavile na blogu kroz brend koji dijeli sa prijateljicom Sanjom, a danas nas je pozvala i u svoj prekrasan, minimalistički uređen dom. Iako u njemu prevladavaju čiste linije te bijela, crna i različite nijanse sive boje, ovaj interijer odiše toplinom i već se na prvi pogled vidi da je to dom u kojem se živi, koji nije uređen samo da bi bio lijep već i funkcionalan! Dobrodošli!


"Zovem se Maja. Sa svojom obitelji – suprugom Krešom i našim kćerima, Katjom i Gretom, živim u širem centru Osijeka. S prijateljicom Sanjom izrađujem dječje igračke 'Pinch • toys', zbog čega je moj dom ujedno postao i moj ured – mjesto gdje živim, radim i igram se. Naš dom bih opisala kao minimalistički, inspiriran nordijskim stilom gdje prevladavaju čiste linije i detalji poput drveta, bijele, crne i sive boje. Kod uređenja, koje i šest godina nakon useljenja još uvijek traje, najviše smo uložili u kuhinju i kupaonicu, prostore za koje smo bili sigurni da ćemo najviše upotrebljavati i najrjeđe mijenjati. Sama kuća je katnica od 120 kvadrata. Prizemlje je otvoreni prostor u kojem se nalaze kuhinja, dnevni boravak i moj ured koji nerijetko postaje i dječja igraonica, a gornji dio čine 3 spavaće sobe od čega dvije pripadaju kćerima.






Naša spavaća soba okrenuta je prema sjeveru i u njoj dominira samo madrac a najdraži detalj u prostoriji čine uradi sam vješalica i handmade ribice Wanda i Oscar koje su posvuda.





U Katjinoj i Gretinoj sobi prevladavaju sivi tonovi i nježni detalji poput prugica, točkica i drvenih igračaka. I iako imaju svoje sobe, najviše vole kada smo svi na okupu u prizemlju gdje vlada naš mali kaos. Također jako veliku pažnju pridodajemo rasvjeti pa je cijeli spavaći prostor, kao i ostatak kuće, ispunjen noćnim lampama.






U kuhinji - u kojoj provodimo većinu vremena - dominira bijela boja, velike radne površine, crni zid i puno drvenih detalja. Jako volimo kuhati i bilo nam je iznimno važno da prostor bude otvoren i prostran te da se lako održava.





U kupaonici najveći detalj čine klizna staklena vrata i otvoreni tuš i trenutno smišljamo kako ju osvježiti i malo „utopliti“ budući da ju već duže vrijeme nismo mijenjali niti dodavali nove detalje, što me dovodi do činjenice da je kuća projekt u koji neprestano treba ulagati i bez obzira na to moram reći kako je upravo ta ista kuća najudobniji prostor u kojem sam živjela i ujedno mjesto za koje me vežu najljepša životna iskustva.

Moja inspiracija za uređenje doma dolazi iz djetinjstva preko roditelja a u današnje vrijeme putem Pinteresta i Instagrama gdje se, po mom mišljenju, trenutno mogu vidjeti najzanimljive ideje životnih prostora i interijera."





*********

Ako vam se Majin dom svidio jednako kao i nama, svratite na Instagram profil brenda 'Pinch • toys' po dnevnu dozu savršeno stiliziranog minimalizma koji će vas zasigurno inspirirati!

Više o brendu 'Pinch • toys' saznajte u našem predstavljanju ili na njihovoj web stranici, a pratiti ih možete i na fejsu! Vjerujemo da će vas njihove platnene i drvene handmade igračke oduševiti!

Ostale životne prostore u koje smo vas do sada vodili pogledajte pod oznakom 'Interijeri', a ako i sami uživate u uređenju, šaljite nam fotkice na mail majezmaje@gmail.com ili na Maje Zmaje Blog fejs! Tko zna, možda idući post bude baš iz vašeg doma! ;)

Uživajte u početku tjedna!

Pozdrav od Maja

P.S. Sve fotke su u Majinom privatnom vlasništvu! ;)

Broj komentara: 15 :

  1. Same Maje! :-)
    Ovaj stan je prekrasan, a da i niste rekle kome pripada, u najmanju ruku bih rekla da su wanda ribice bile inspiracija! Ovako, vidim kako su njen privatan život i osobne preferencije nadahnule posao. I obrnuto, pretpostavljam.
    Pozdrav svim Majama!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Teško Maje izbjeći! ;) Hvala na komentaru, slažemo se da Maja ima baš prepoznatljiv stil i nama djeluje da sve kod nje prati istu estetiku! :) Pozdrav i od svih Maja Ani! ;) <3

      Izbriši
  2. Prelepo, kao svež vazduh da sam udahnula! Dobrodošle ste kod nas kada budete dolazile do Beograda! Puno sreće u Novoj godini!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Slažem se! ;) Hvala na pozivu, nadam se da ćemo uskoro imati priliku posjetiti Beograd ponovo, a onda se svakako čujemo! ;)

      Izbriši
  3. Ostala sam bez teksta. Tolika savršenost, teško da će je itko nadmašiti. Curke su prelijepe..Šaljem im veliki poljubac..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala na tako lijepim riječima! Drago nam je da ti se sviđa, a znam da će i Maji biti kad vidi komentar! Curke su stvarno slatkice! :)

      Izbriši
  4. Ajme, hvala svima!! ;) Predragi ste ♡

    OdgovoriIzbriši
  5. Divno - jednostavno, čisto, što reče Silvija - kao čist vazduh.
    Baš sam uživala. I naučila da ne da se crne boje ne treba bojati, već da može savršeno izgledati u enterijeru. Vrlo je hrabro upotrebljena ovde, a taaako dobro izgleda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala na lijepim riječim! :) Slažemo se da crna stvarno dobro izgleda u interijerima, posebno u ovom! :)

      Izbriši
  6. S jedne strane mi se ful sviđa, jako je lijepo uređeno al s druge - ja ipak ne bih mogla bar bez malo boja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam više za boje, iako uživam gledajući lijepe interijere bez obzira na to što su u stilovima koji ne bi nužno odgovarali meni! Uvijek je lijepo vidjeti dom koji je uređen sa pažnjom i ljubavlju! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!