ponedjeljak, 29. rujna 2014.

U KUHINJI: Jesenska juha od butternut tikve i kukuruza


Ovih dana uživamo u butternut tikvama dok ih još ima! Prošli put smo radili jedan slatki recept, pekmez od butternut tikve i jabuka, a danas od nje pravimo jednu finu kremastu jesensku juhu u kombinaciji s kukuruzom!

Potrebni sastojci :
1 manja butternut tikva
1 konzerva kuhanog kukuruza
2 češnja češnjaka
1 dcl jogurta
1 žlica kukuruznog brašna
maslac
sol
papar
muškatni oraščić

Tikvu oguliti, očistiti od sjemenki, narezati na ploške debljine oko 1cm, poslagati ih na papir za pečenje i peći u pećnici na 180 stupnjeva dok ne postanu mekane. Kada se malo ohlade, ploške narezati na sitnije komade.

Zagrijati žlicu maslaca i na njemu kratko propirjati zrna kukuruza s češnjakom. Tome dodati pečenu tikvu i sve preliti vodom, posoliti i popapriti i pustiti da se 10-tak min kuha. Dio juhe izdvojiti i usitniti štapnim mikserom te vratiti u ostatak. Pomiješati jogurt s kukuruznim brašnom i mješavinu dodati juhi, dobro promiješati i pustiti da se kuha još 5 minuta što će dodatno zagustiti juhu. Pred kraj kuhanja dodati muškatni oraščić u prahu jer odlično paše uz ovu juhu, a ako ga ne volite zamijenite ga žutim curryjem koji je također odličan u kombinaciji s muškatnim tikvama.


Volite li muškatne tikve? Ako imate kakav dobar jednostavan recept šaljite nam! Sad već spremamo tikve za zamrzivač pa ćemo je imati i preko cijele zime!

Do čitanja,
Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!