petak, 12. prosinca 2014.

INSPIRACIJA: Malo drugačija božićna drvca (10 ideja)

Svake godine razmišljamo o kreiranju malo drugačijeg božićnog drvca i u svoj toj božićnoj gužvi, kupovanju i pakiranju darova i pravljenju kolača nikada ne stignemo! Ali budući su nam naša klasična božićna drvca već otprije par dana okićena ( morali smo dočekati Nikolu u punom sjaju!), imamo dovoljno vremena napraviti jedno za svoj gušt pa smo potražili malo inspiracije. Mogućnosti su nebrojene, od jednostavnijih do nešto složenijih projekata, ovisi koliko imate volje i vremena, ali i prostora. Budući da nemamo više mjesta u dnevnoj sobi, naše će morati ići u spavaću!


1. Za početak nam je za oko zapelo ovo super jednostavno drvce - nakupite lijepih borovih grančica, stavite ih u veću vazu i vaše drvce je spremno za ukrašavanje! Ne morate trošiti novce na pravi bor, a ove grančice će vam taman fino zamirisati kuću.
Enjoy Your Home








2. Drveni stalak okićen najdražim obiteljskim fotografijama! Ovo je malo kompliciranije i ako se odlučimo za ovo drvce bit će nam potreban stolar, a sva sreća znamo jednog dobrog ;) 
Love Taza

3. Za ovakvo jednostavno drvce od drvenih letvica ne moramo ni gnjaviti našeg stolara!
handspire






































4.  Okićene drvene ljestve nam se čine kao super ideja u zadnji čas - jednostavno, brzo i bez potrošenog novčića! Ljestve nam se ionako uvijek motaju negdje po kući pa zašto ih ne bi i malo ukrasili?
Kaye Rachelle Designs

5. Evo nešto za ljubitelje knjiga! Na ovako dizajnirano drvce smo već mnoštvo puta naišli na internetu, ali i dalje nam je zanimljivo! Ne trebamo trošiti novce, nego jednostavno iskoristimo omiljene knjige za pravi božićni ugođaj!
Desire to Inspire


6.  Ova ideja nam se sviđa jer ne zauzima mjesta u sobi - potreban nam je samo jedan slobodan zid i drvce možemo kreirati pomoću ljepljivih traka i ukrasiti papirnatim ukrasima koja mogu izraditi i djeca! Jednostavno i prekrasno!
Crea Decora Recicla

7. Još jedna zidna ideja za one koji imaju zid obojan bojom za školske ploče - nacrtajte drvce kredom i ukrasite ga kako želite. Ukrase možete također nacrtati ili na nacrtano drvce nalijepiti prave ukrase. Mi nemamo takav zid, ali imamo jednu dječju školsku ploču koju bi mogli iskoristiti!
The Red Thread


8. Ako imate viška lijepe vune možete kreirati ovakvo zanimljivo drvce! Jednostavno u zid zakucajte čavliće tako da napravite oblik bora i oko čavlića namotajte vunu, a ti isti čavlići će vam poslužiti i za vješanje ukrasa na drvce! Nama je žao uništavati zid, ali bi to isto mogli napraviti i na većem komadu šperploče koji opet možemo iskoristiti sljedeće godine!
The Experimental Home


9. A na isti način oko čavlića možete namotati i božićne lampice!
One Kind Design
















































10.  I za kraj jedno jednostavno papirnato drvce!
Christmas Tree Alternative Ideas

Nadamo se da smo i Vama dale ideju da napravite nešto jednostavno, a opet drugačije i što je najvažnije bez puno novaca! Na nama je sad težak izbor!

Jeste li već pravili ovako nešto ili više volite tradicionalno božićno drvce? Koja ideja Vam se najviše sviđa?

Pišite nam!
Maje

Broj komentara: 10 :

  1. Koliko kreativnosti na jednom mestu, da prosto ne ynam koja mi se vise dopada.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sedmica - ne morate da imate zid,može i na crnom hameru https://www.facebook.com/media/set/?set=a.740829945945736.1073742002.288523721176363&type=3
    Naša jelkica od kartonskih lepenki je skoro gotova,još poneki ukras pa je pokažemo :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sjajno! Stvarno super ideja! :) Čekamo jelku od kartonskih lepenki! ;)

      Izbriši
  3. Odlicne ideje... nesto cemo sigurno isprobati :)

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!