Danas opet kuhamo na brzinu, sezonski i veganski! Od kada imamo klince o obroke najčešće isplaniramo par dana unaprijed, ali vrlo često i improviziramo! Znate ono kada u frižideru imate 3 stvari i od njih bi trebali napraviti obrok! S obzirom da obožavamo tjesteninu to nam rijetko bude problem! Jedno takvo jelo je i ovo! Pripremamo ga još od studentskih dana, i u jesen nam je često na stolu!
Veganska tjestenina s patlidžanom
Sastojci (po osobi*):
100 g tjestenine
1 mali patlidžan
1 mali luk
1 češanj češnjaka
sjemenke suncokreta
ulje
balzamični ocat
sol
smeđi šećer
chili paprika
*za veće društvo samo pomnožite broj osoba sa količinom namirnica!
Priprema:
Patlidžan narežite na kockice, posolite i ostavite da pusti tekućinu. Za to vrijeme na ulju (mi smo koristile maslinovo) izdinstajte luk i sitno nasjeckan češnjak, posolite i pred kraj pospite smeđim ili običnim šećerom, mala žličica će biti dovoljna! Dodajte patlidžan nakon što ste ga ocijedili i podlijte sa malo balzamičnog octa. U isto vrijeme stavite vodu za tijesto da se kuha! Pred kraj, dodajte chili papriku ili začine po želji pa ubacite skuhanu tijesto. Sve dobro promješajte i ostavite par minuta da okusi prodru u tjesteninu! Pospite prženim sjemenkama suncokreta i gotovi ste! ;)
Da li ste već pripremali nešto slično? Volite li patlidžan i kako ga spremate?
Mi smo vam do sada pokazale kako pravimo malo drugačiji ajvar i namaz od patlidžana koje obožavamo, a vi nam šaljite svoje recepte! ;)
Uživajte u jelu!
Dobar tek i pozdrav od Maja!
Patlidzan mi se nesto ne dopada i izbegavam ga, ali ovo toliko dobro izgleda, mljac-mljac :)
OdgovoriIzbrišiE i moja bolja polovica je anti patlidžan, ali uspijem mu podvaliti i uvijek mu bude fino, sve dok ne sazna što je! ;)
Izbriši