ponedjeljak, 1. rujna 2014.

SKITAMO: Rab II. dio

U prvom djelu 'putopisa' sa Raba smo vam već sve rekle! Znate da smo ljetovale u Loparu, u prekrasnom kampu San Marino, znate da je kamp specijaliziran za obitelji sa malom djecom i znate koliko je divna Rajska plaža, čak i kada vrijeme nije za kupanje! 


Iako u kampu postoje uređene parcele za šatore ili kampice, nemojte se obeshrabriti ako ne uspijete rezervirati jedno od njih, jer je velik dio kampa slobodna zona koja je jeftinija i u koju možete smjestiti šator po želji! Većina slobodne zone je u hladu i mjesta su stvarno dobra, djelom na zemlji, dijelom na pijesku! Parcelirana mjesta su velika i imaju dovoljno mjesta za dva velika obiteljska šatora! U tom slučaju jedan šator ćete platiti kao pomoćni pa će vas sve zajedno manje izaći! I na jednim i na drugim mjestima imate mogućnost uzimanja struje i iznajmljivanja frižidera koji se nalaze na nekom od brojnih (čistih i urednih) sanitarnih čvorova!



Gdje god da se smjestite u kampu, plaža vam neće biti udaljena više od 5 min, i to računajući da ste sa klincima kojima, naravno, uvijek treba više vremena da negdje stignu! ;) Dječja igrališta, restoran, trgovina, pekara i bankomati će vam biti čak i bliže! Naša dnevna rutina je uključivala kavu i doručak nakon buđenja, plažu do 11, a zatim igranje na nekom od igrališta koja su u hladu, popodnevni spavanjac za male, a kuhanje ručka i jambanje za velike! ;) Nakon buđenja i ručka ponovo pravac plaža! :)






Čak i ako vrijeme nije idealno za kupanje, klincima neće biti dosadno jer je velik dio kampa na pijesku pa će se moći zabavljati gradeći kule i kopajući tunele tik uz šator!


Ipak, uz sve te mogućnosti za zabavu, ponekad se mali ljudi ipak zažele pogledati omiljeni crtani! Za te trenutke imale smo improvizirani stalak za tablet od lego kockica!

Večernji ritual prije spavanja je bila šetnja i vožnja u vlakiću ili na ringišpilu! Kao i sva djeca, tome su se veselili cijeli dan!


Kao što smo već rekle u I. dijelu rapske priče, kad ste na otoku, svakako posjetite grad Rab! Nas je oduševio!









I kao šećer na kraju ponovo vožnja trajektom! Ako imate klince, znate koliko je to važno! ;)


Da li ste nekada bili na Rabu? Kako vam se svidio?
Gdje ste ove godine proveli ljeto?
Znate li neke dobre kampove i koje mjesto bi nam preporučili?

Pišite nam, jer iako nam je jesen na vratima, još uvijek rado razmišljamo o moru! ;)

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 18 :

  1. Divota !
    Mi nismo bili jos na Rabu, ali posle ovih postova, ulaze u razmisljanje :)
    Da li ja to dobro vidim da je dubina vode dosta mala, tj. da se dubina ne povecava mnogo kako se udaljavamo od obale?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej Margit, hvala! :) Voda je skroz plitka dokle ti pogled seže! Mi nismo uspjeli doć dublje od struka otprilike, voda je otprilike najvećim dijelom do pola lista, ali na mjestima je malo dublje, pa opet plitko! Ma raj za djecu! :)

      Izbriši
  2. predivne fotke,a dječica su prekjut! <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Super su mi i prvi i drugi dio rapske priče. Dosada još nisam kampirala, no ukoliko se pokaže prilika, kamp San Marino će definitivno biti u igri. Fotke su jako lijepe, pogotovo one sa malim ljudima. Šareno i veselo! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga! :) San Marino bi bio odličan izbor za početak kampiranja, a ako se odlučiš za ovaj vid ljetovanja, znaš gdje smo pa slobodno pitaj što god te zanima! ;)

      Izbriši
  4. Divni putopisi,kao da sam tamo.A tek dečica što uživaju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVala! :) Klinci su stvarno uživali, a kad oni uživaju i nama je lijepo! ;)

      Izbriši
  5. predivne fotke. Rab je stvarno prelijep. Bila sam na Rabu kao mala i bila sam opet prije dvije godine. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Martina! :) Bila si, dakle znaš da nismo pretjerale u hvaljenju! ;)

      Izbriši
  6. Hej,pa imamo isti šator :-D Da znate da je naš preživeo par dooobrih oluja i pljuskova tako da znate da nema brige

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A zakon! :) Dakle dobar je? I mi smo jako zadovoljni, iako nam je ovo bila tek druga godina s tim šatorom! S obzirom da smo prošle godine ljetovali u Sv. Filip i Jakovu kad su Zadar i Biograd bili pod vodom i svaki dan smo imali oluje, mislim da smo dobro odabrali - ni kap nije propustio! ;)

      Izbriši
    2. Odličan :-D Provereno preživljava oluje i u Hrvatskoj i u Grčkoj
      Ali je baš napravljen za leto i vrućine - da u Vrsaru nismo imale drugaricu vratili bi se sa letovanja sa dva nova ćebeta (sad mudro nosimo za svaki slučaj-nikad nam više nije trebalo).Nemci pored nas su imali malu grejalicu u šatoru :-D

      Izbriši
    3. :) To obavezno! Naučili smo da nikad ne znaš što ćete zadesiti! Prije je nekako u osmom mjesecu uvijek bilo najtoplije, a zadnjih par smo bome nosili topliju garderobu na more, i deke - poučeni iskustvom! ;) A stranci stvarno svašta imaju, milina gledat po kampu! Neke stvari nisam znala ni da postoje! ;)

      Izbriši
    4. Da,Nemci su vrlo ozbiljni,milina je šetati po kampu i gledati sve te kamperske gedžete :-D
      Mi smo se prebacili na Grčku - volim Jadran,al ipak mi je draže toplije more :-D Pronašli jedan kamp na Sitoniji,Armenistis,tamo bili zadnje dve godine,planiramo i sledeću Ovo su fotke od prošle godine - http://mamahocemonestodapravimo.blogspot.com/2013/09/more-u-slikama-jedne.html Ta nijansa plave me vuče nazad

      Izbriši
    5. I nama bi bilo draže da je more toplije, ali Grčka nam je malo predaleko što ne znači da ćemo se jednom odlučiti za tu varijatnu! Znamo koga ćemo pitati za savjet! ;) Odoh pogledati post! ;)

      Izbriši
    6. A jes,nama slično - 6oo/7oo km dal na jug,dal na sever,tako da biramo jug :-D
      Tu sam ako zatreba ;-)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!