petak, 19. rujna 2014.

SKITAMO: Zeleni otok

Zeleni otok je vikend naselje na desnoj obali Dunava, pokraj Batine u Baranji. Otokom je prestao biti 70ih godina prošlog stoljeća kada je cestom spojen sa Batinom. Nakon toga je počela izgradnja prvih vikendica, jedna od kojih je i naša! S obzirom da su nasipi iza naselja, ono pliva redovno svake godine, čim vodostaj Dunava naraste! Bez obzira na poplave, otok ima neku posebnu čar u svako godišnje doba i mi uživamo u njegovom miru od ranog proljeća do pred zimu, ponekad i zimi! Na putu do tamo puno je odličnih restorana u kojima služe lokalne delicije i vinarija sa domaćim vinom, a ako vas pun nanese u ove krajeve, svakako posjetite i spomenik 'Pobjeda' u Batini koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnim!

PROLJEĆE

Čim malo otopli i prestane smrzavati na otok polako počinju dolaziti vikendaši! Tada je možda i najljepše jer je još dosta pusto pa na miru možete uživati u prirodi i Dunavu! Vikendice se pomalo sređuju i čiste, iznose se vrtne garniture i otvara sezona kuhanja na otvorenom!







LJETO

Ljeti je na otoku najživlje! Vikendice su pune, mnogi ovdje provode i svoje godišnje odmore, a na pješčanoj plaži uvijek ima kupača! Mi nismo neki kupači pa najčešće uživamo u dvorištu na ležaljkama, osvježavajući se ispod prskalica za travu! Tijekom ljeta brojna su događanja kao na primjer moto susret Biker's weekend, festival animiranih filmova Baranja Animation Festival, turnir u odbojci na pijesku i fešte na kojima se 'otočani' druže na plaži uz baklje i glazbu sve do jutra! 











JESEN

Jesen na Zelenom otoku provode rijetki, a među njima smo i mi! Šetamo, hvatamo posljednje zrake sunca, šuškamo lišćem i punimo još malo baterije za zimu! Ako je vani hladno ili kiši, ušuškamo se uz peć, slušamo pucketanje vatre i igramo jamb!




Iako Zeleni otok nije nešto posebno atraktivna lokacija, svi koji tamo provode vrijeme reći će vam da za njih nema boljeg odmora! I stvarno, imati tu mogućnost da pobjegnete od svakodnevnog stresa i obaveza, i bar na jedan dan vikendom potpuno se isključite,  zaista je velika sreća! :)

Da li ste nekada bili na Zelenom otoku? 
Koje je vaše najdraže mjesto za puniti baterije?

Pišite nam i uživajte negdje u prirodi ovaj vikend!

Želimo vam puno sunca! :)
Maje

4 komentara :

  1. Wow, oduševljena sam slikama, izgleda predivno.
    A vidi malog pelenaša kako uživa. :) Preslatki je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Martina! :) On najviše uživa naravno, nadamo se da će iduće sezone uživati bez pelena! ;)

      Izbriši
  2. Super mi je ovaj pregled kroz godišnja doba

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!