ponedjeljak, 22. rujna 2014.

U KUHINJI: Jesenska salata


Ako se, kao i mi, kad padnu temperature zaželite malo bogatije i pikantnije hrane, ova salata je prava stvar za vas! Kao i naše gravče na tavče, i ovo jelo je prilagodljivo pa sastojke možete mijenjati ovisno o ukusu! Jesenska salata jednom kada je napravite može stajati i do tjedan dana u dobro zatvorenoj staklenki u hladnjaku, a odlična je kao prilog, uz heljdu, tjesteninu ili rižu, u sendvičima ili sama uz neko fino pecivo ili domaći kruh! ;)


Sastojci:
patlidžan
butternut tikva
mrkva
crvena rog paprika
žuta paprika
češnjak
maslinovo ulje
balzamični ocat
sušene chili papričice
sol


Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200⁰C. Patlidžan i butternut tikvu narežite na kocke, papriku na trakice, mrkvu na kolutiće ili na štapiće, češnjak samo ogulite. Sve zajedno stavite u zdjelu, posipajte maslinovim uljem, posolite, dobro promiješajte i istresite na pleh pa stavite u pećnicu na oko 30 minuta! Kada je povrće pečeno izvadite ga iz pećnice, prebacite u zdjelu i ostavite ga da se ohladi! Ohlađeno povrće začinite sa malo balzamičnog octa, dosolite pa prebacite u staklenku. Dodajte još po koju sušenu chili papričicu (ako salatu neće jesti mali ljudi) i prelijte sa maslinovim uljem do vrha!


Kako vam sviđa ova salata?
Pravite li nešto slično? Ako da, da li je netko probao ostaviti ovakvu salatu da duže stoji, kao zimnica?
Šaljite nam svoje recepte za omiljene sezonske salate i ostale jesenske delicije!

Dobar tek i uživajte u novom tjednu! :)

Pozdrav od Maja

2 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!