ponedjeljak, 11. svibnja 2015.

U KUHINJI: Veganska 'majoneza'


Volimo pojesti dobar sendvič pa nam spravljanje raznih domaćih namaza predstavlja pravo zadovoljstvo! Kako smo ozbiljno odlučile uzgojiti avokado iz sjemenke, u zadnje vrijeme dosta eksperimentiramo sa ovom namirnicom, tako smo i isprobale recept za vegansku 'majonezu'! Ova fejk majoneza okusom ne sliči puno pravoj majonezi već je taj naziv, pretpostavljamo, dobila zbog teksture,  koja je skoro pa identična! Pravi se puno jednostavnije od prave majoneze, za razliku od nje puna je zdravih masnoća, vitamina K, B, C i E , folne kiseline i kalija, a u sendvičima savršeno paše!


Veganska 'majoneza'

Sastojci:

1 zreli avokado
pola limuna
1 žlica maslinovog ulja (nije neophodno)
češnjak u granulama
sol

Priprema:

Prerežite avokado, izvadite sjemenku i žlicom prebacite 'meso' avokada u posudu. Dodajte sol, sok pola limuna i češnjak u granulama pa blendajte štapnim blenderom do kremaste teksture. Zatim nastavite blendati i polako kapati maslinovo ulje. Obzirom da je avokado i sam dosta masan, maslinovo ulje možete i izostaviti, ili ga zamijeniti nekim drugim uljem! 'Majonezu' prebacite u čistu staklenku i čuvajte u hladnjaku 3-5 dana!





Da li ste već probali avokado na ovaj način?
Imate li neke zgodne recepte sa avokadom ili za neki dobar domaći namaz?

Ako niste ljubitelj sendviča, ova majoneza odlično paše uz povrće sa roštilja, a možete ju i razrijediti vodom i tako dobiti odličan dresing za salatu! Ako ste ljubitelj sendviča kao i mi, možda će vam se svidjeti i naši recepti za humus, namaz od patlidžana, namaz od turkinje i sira, domaći liptauer namaz, ili recept za brzinsko pecivo iz mikrovalne!

Iskoristite lijepo vrijeme, složite fine sendviče i salatu u staklenkama i napravite piknik negdje u prirodi. Ili u dvorištu, zašto da ne? Hrana je uvijek bolja na svježem zraku i u dobrom društvu! ;)

Uživajte u početku novog tjedna, dobar tek!
Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!