petak, 8. svibnja 2015.

INSPIRACIJA: Dječje aktivnosti na otvorenom

Temperature su zadnjih par dana prave ljetne i ona polovica godine kada klinci veliki dio dana provode vani je tu, što znači da stalno treba smišljati načine kako ih zabaviti na kreativan način! Mnoštvo je načina za učenje kroz igru na otvorenom, a mi smo danas za vas odabrali nekoliko najzanimljivijih - za slučaj da vam ponestane inspiracije! ;) Krenimo!

1. Napravite mini vrt, posadite biljke i gledajte kako rastu! Uz dobru zabavu, ova aktivnost je odlična za stjecanje radnih navika i razvijanje odgovornosti kroz svakodnevnu brigu oko vrta!
funtastic fun and learning

2. Odlično ćete se zabaviti i ako sa svojim mališanima napravite malu vilinsku baštu! Neka ona bude inspiracija za maštanje i smišljanje nekih novih priča! 
decoist
tinkerlab

3. Kuhati na otvorenom vole svi, a pogotovo oni najmlađi! Napravite improviziranu kuhinjicu, izvucite stare posude i šerpe, sve dobro natopite vodom, dodajte zemlje i trave i zabava može početi! Što musavije to bolje! Ova aktivnost osim što je super zabavna, odlična je za razvijanje taktilne percepcije, a najbolje od svega je što ne morate brinuti oko čišćenja! ;)
the imagination tree
lilihipsteri


4. Oni malo stariji uživati će u tkanju prirodnim materijalima ili pletenju cvjetnih vjenčića! Sve što vam treba naći ćete oko sebe, potrebno je samo uključiti maštu!
housing a forest

5. Male umjetnike razveselit će nešto drugačiji način slikanja! Za ovu aktivnost će vam trebati tkanina, cvijeće i lišće te čekić i tvrda podloga. Zabava je zagarantirana!
buggy and buddy


6. Kreativnost se može pokazati i uz pomoć kamenčića! Skupite ih što više i pokušajte zajedno napraviti što zanimljivije oblike!
artful parent





7. Pravljenje otisaka listova oduševiti će buduće prirodoslovce i istraživače! Nama je to bila jedna od omiljenih razbibriga i jednako nas je veselilo skupljanje uzoraka kao i pravljenje otisaka i proučavanje nervature lista uz pomoć lupe!
mama papa bubba







8. Kada ste proučili listove nastavite istraživanje sa cvijećem. Naberite razne vrste, dobro ih proučite i zatim zajedno pokušajte nacrtati!
buggy and buddy





9. Dječju znatiželju i istraživački duh potaknut će i izgradnja hotela za kukce! Možete napraviti vrlo jednostavne od plastičnih boca i grančica ili neke malo sofisticiranije! Kukci su zakon!
red ted art
bc living
the green lever

10. Dobro znamo da svi klinci obožavaju vodu, a za vodu vam trebaju brodovi! Napraviti ih možete od raznih prirodnih materijala! Pokušajte izgraditi nekoliko vrsta, provjerite koji najbolje plove i uz put razgovarajte o tome zbog čega neki plove bolje od drugih! Odlično za razvijanje kognitivnih sposobnosti!
artful parent
lilihipsteri



11. Ako u blizini nema potoka, bara ili barica za puštanje vaših novih plovila, napravite ih sami u svom dvorištu! Kako? Znaju Lilihipsteri!
lilihipsteri


lilihipsteri























12. Ukoliko nemate 'opremu' za kopanje barica, nekoliko balona napunjenih vodom štap za bušenje ili improvizirana prskalica od plastične flaše obećavaju dobru zabavu po vrućini! Uputstva ćete naći na Mama, hoćemo nešto da pravimo blogu! ;)
mama, hoćemo nešto da pravimo

mama hoćemo nešto da pravimo
mama hoćemo nešto da pravimo

13. Ako ste u mogućnosti napravite poligon za vježbanje ravnoteže u dvorištu! Korisno i zabavno!
lilihipsteri
lilihipsteri
the wonder years

14. Sa kampiranjem nećete pogriješiti! Ako niste u mogućnosti otići negdje, kampirajte u svom vrtu! Šatore uz malo truda možete napravi i sami, a poslužit će i tijekom vrućih ljetnih mjeseci kao zaklon od sunca i mjesto za čitanje omiljene slikovnice!
my poppet
kelli murray
a mommys life with a touch of yellow
cirkus

15. I za kraj, ako samo trebate malo mira i predah da popijete kavu, nađite neku staru četku i kantu sa vodom i nagovorite one najmlađe na farbanje! ;) Držimo palčeve da upali! ;)
lilihipsteri

Što kažete na ove ideje? 
Kako se vi zabavljate sa klincima kad ste vani?
Imate li kakvih prijedloga?

Svi linkovi su ispod fotki i u tekstu pa ne gubite vrijeme, odmah prelistajte i brzo van! Ako i niste u mogućnosti realizirati ništa ovoga, uvijek možete voziti bicu, klikerati se, penjati po drveću, igrati loptom i skrivača ili jednostavno skitati!

Pišite nam i šaljite svoje ideje, jer novi načini za dobru zabavu su uvijek dobrodošli! ;) 

Pozdrav od Maja

4 komentara :

  1. Au koje ideje, prosto sam odusevljena kako je sve zabavno i na koji nacin smisljeno.Ovaj post cu sigurno u buducnosti puno puta traziti na vasem blogu :)

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!