ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

DIY: Riba jastuk

Kišne i tmurne dane najbolje je iskoristiti za kreativnost, jer stvaranje odlično podiže raspoloženje, pogotovo ako se odlučite za ovako zabavan i jednostavan projekat! Danas pravimo ukrasni jastuk u obliku ribe! Zašto riba? Zato što smo naišle na super ilustracije i zato što nam je trebala neka zgodna dekoracija za vikendicu koja je nalazi Dunavu, pa nam se učinilo prigodno! vi možete iskoristiti životinju, biljku ili sliku po želji, ovisno o tome što paše u vaš interijer!


Potreban materijal:

pamučna tkanina, transfer papir, printer, glačalo, sintetičko punilo za jastuke, mašina za šivanje, igla i konac, škare, pribadače.


Postupak:

Odaberite sliku i isprintajte ju na transfer papir pa papir zalijepite pomoću glačala na čistu i prethodno izglačanu tkaninu prema uputstvima! Kada se papir ohladio, pažljivo ga skinite sa površine tkanine.


Mi smo se odlučile za veći jastuk pa smo odabranu sliku ribe podijelile na tri dijela u Photoshop-u i isprintale je tako u dijelovima na tri transfer papira koja smo zatim spajale na tkanini! Kod spajanja slike treba voditi računa da se spoj ne vidi, što nama i nije nabolje uspjelo jer su fotke printane sa rubom koji smo morale izrezati! Naša preporuka je da obavezno isključite opciju 'printanje sa rubom', tako ćete moći bolje spojiti dijelove! Kod lijepljenja vodite i računa da se sliku dobro podesili, jer ne mora biti da će vam se, ako poravnate rubove papira poravnati i slika! Također, sliku treba prije printanja okrenuti zrcalno, osim ako na printeru nemate automatski zadane postavke za printanje na 'T-shirt transfer' ili nešto slično! U tom slučaju ne morate!


Izrežite tkaninu 2 cm oko slike , a zatim izrežite još jedan komad tkanine istog oblika ali nešto veći. Okrenite lice oba komada tkanine jedno prema drugom i spojite pribadačama. Ako želite, tkanina koja će biti sa stražnje strane može biti od potpuno drugačije tkanine, samo vodite računa da budu podjednake debljine!



Sašijte tkaninu uz rub mašinom za šivanje, ali ostavite otvor kako bi jastučić mogli okrenuti na pravu stranu i napuniti. Izrežite višak tkanine uz rub.


Okrenite jastučić na pravu stranu i napunite ga sintetičkim punilom za jastuke pa sašijte otvor iglom i koncem!






Kako vam se sviđa naša ribica? 
Da li ste već koristili transfer papir za neke projekte? 
Što ste pravili?

Mi smo vam već pokazale kako ukrasiti platnenu torbu sa omiljenom fotografijom i kako napraviti platnenu pernicu sa željenim motivima! Za oba projekta koristile smo transfer papir s kojim je stvarno bilo super zabavno raditi!

Mogućnosti su brojne treba samo pustiti mašti na volju! 

Pišite nam što ste zanimljivo radili u posljednje vrijeme i šaljite fotkice! Voljele bi vidjeti! :)

Budite kreativni i ne dozvolite da vam kiša pokvari raspoloženje! ;)

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 6 :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!