ponedjeljak, 25. studenoga 2013.

U KUHINJI: Slatko ljuti namaz od turkinje i sira


U prehrani i pripremi jela trudimo se što više koristiti sezonsko voće i povrće, pa smo zato zapeli za turkinju! Nedavno smo od ostataka pečene turkinje pravile kavu i muffin-e, a danas je red na jedan pikantni namaz! Gotove namaze rijetko kupujemo, pa uvijek smišljamo kako ćemo napraviti neke domaće! Tako smo jednom sasvim slučajno napravile i ovaj! :)



Slatko ljuti namaz od turkinje i sira

Sastojci:

svježi krem sir
malo pečene turkinje
chilli prah
sol

Postupak:

Ostatke pečene turkinje ogulite i od 'mesa' napravite pire! Pomješajte sve sastojke i začinite po želji! Mi smo na 2 velike, vrhom pune žlice krem sira dodale 3 žličice pirea, prstohvat soli i 1/4 žličice chilli praha, jer nam je tako okus baš po volji!
Namaz je gotov za čas i sve što preostaje je da razrežete neko fino pecivo, namažete ga ovim svježim domaćim namazom i pospete sa pečenim sjemenkama sezama, ili buče! :)
Što se tiče čuvanja, ne možemo vam reći koliko ovaj namaz može stajati u hladnjaku jer se nama još nije desilo da ostane! ;)


Kako vam se sviđa ova ideja? Kakve vi namaze volite i pravite li domaće?

Ako vam fali ideja, ovdje možete pogledati kako mi pravimo namaz od patlidžana, namaz od tunjevine i kikirikija i humus!

Do idućeg posta, dobar tek! ;)
Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!