srijeda, 20. siječnja 2016.

ČITAMO: Ikeine knjige za djecu


Ako još niste otkrili Ikeine knjige za djecu, vrijeme je! Nama su njihove knjige jedne od dražih jer imaju odlične ilustracije i poruke pa su kod nas neprestano u rotaciji.  Mi ih posjedujemo četiri, nedostaje nam jedino Princeza i žabac (ako ste vidjeli da su dobili koju novu knjigu javite nam!). Ne znamo koju bismo posebno izdvojili jer je svaka lijepa na svoj način. Pa krenimo!

Kralj sob

Glavni lik ove priče je jedan veliki sob koji misli da nije dostojan toga da bude kralj šume jer nije dovoljno sposoban, ali zapravo ni ne znajući pomaže šumskim životinjama u nevolji kao pravi kralj!

Našim klincima je najzanimljiviji dio knjige ono što se nalazi s unutrašnje strane korica, ali nećemo vam otkriti što! ;)



Prijatelji u šumi snova

Ova slikovnica je nova u ponudi i posebna je po tome što su likove iz priče nacrtala djeca! Djeca diljem svijeta su slala svoje crteže životinja iz mašte, a najzanimljiviji radovi poslužili su kao predlošci za knjigu i limitiranu kolekciju plišanih igračaka, a jedan od likova, jednooko plavo čudovište, stigao je iz Hrvatske!

Sve čudesne životinje svoj su dom pronašle u Šumi snova u kojoj je sve moguće!



Princeza u potrazi za srećom

Iako je jedan od glavnih likova princeza, nemojte misliti da je ova priča samo za djevojčice, i dečkima se jako sviđa! Kralju je netko ukrao njegovu sreću, a neustrašiva Princeza je krenula u opasnu potragu Bajkovitom šumom u kojoj će joj pomoći nekoliko prijatelja!

Ne moramo ni reći da nam je zeleni zmaj totalni hit! ;)



Sova na godišnjem odmoru

I posljednja knjiga koja je dospjela u našu kolekciju (Djed Božićnjak je bio u Ikei) događa se u šumi, a glavni lik je učiteljica sova koja podučava šumske životinje. Saznajte što se događa kada učiteljica odluči otići na godišnji odmor!




Posebnost ovih Ikeinih knjiga je u tome što uz njih možete kupiti i pripadajuće plišance koji su likovi iz knjiga pa će im čitanje sigurno biti poseban doživljaj! Mi zasad imamo zelenog zmaja i sovu s kojima stvaramo zanimljive predstave!




Jeste čitali već Ikeine knjige? Kako vam se sviđaju?


Pozdrav od Maja

Broj komentara: 8 :

  1. Presladak post,stvarno su divne ilustracije

    Izbacile smo novi post,pa ako želiš pogledaj:http://blogofapsycho.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  2. Haha,sad još nestrpljivije čekam Ikeu,a za sad je to bilbord pored autoputa :-D Nisam znala da imaju knjižice a posebno sa ovako divnim ilustracijama,plus plišane igračke ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I nas su oduševile! :) I super je što imaju plišane likove iz svake knjigice! Vrlo su povoljni, a lijepi pa su stvarno zgodan dar! :)

      Izbriši
  3. Kako su lepeee! Mi nemamo Ikeuu Srb, ali često moj dragi na poslovnim putovanjima svrati do zagrebačke, pa ću mu naručiti. Nisam ni znala i nikad mi ne bi palo na pamet da Ikea ima tako dobre knjige. Mada, kad razmislim, silly me, nekako je očekivano. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Ma i nama je daleko na žalost, ali često neko ide pa uspijemo nabaviti što nam treba! Knjigice su stvarno lijepe, a priče su divne i imaju dobre poruke! :)

      Izbriši
  4. Baš sam jučer bila u Ikei i kupila sam ovu divnu slikovnicu o sobu :D
    A i da znate da sam inspirirana vama, i onog jelenka divnog naručila :)
    xx
    http://littlemisstwiggy.blogspot.hr/2016/01/animal-print-details.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) E to nam je baš drago! Nadam se daće ti se svidjeti jelenko! :) Slikovnicu o sobu obožavamo i često ju čitamo! Hvala ti na povjerenju! :) <3

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!