srijeda, 24. lipnja 2015.

DIY: Ledeni dinosauri


Evo jedne prave ljetne aktivnosti za klince - ledena zabava s dinosaurima!

Ovo smo htjeli isprobati još prošlo ljeto, ali nikako nam nije došlo na red pa smo ove godine odlučili isprobati čim je zatoplilo. Opsjednutost dinosaurima nas još uvijek drži pa nam se ova aktivnost učinila idealnom za ljeto, pogotovo zato što uključuje i vodu i led!

Jedino što nam je bilo potrebno su figurice dinosaura, nekoliko kamenčića, plastična posuda i voda. U plastičnu posudu smo ubacili dinosaure i kamenčiće, prelili ih vodom i stavili u zamrzivač.




Kada se voda smrzla, posudu smo izvadili, stavili još jedan sloj dinosaura, kamenčića i vode i sve opet vratili u zamrzivač. Ostavili smo da se sve dobro stisne i sljedeći dan smo bili spremni za spašavanje dinosaura iz leda! Malo smo se igrali znanstvenika pa smo led najprije posipali solju i gledali kako se lagano otapa, a kasnije smo si pomogli "alatima" za otkopavanje i toplom vodom.




Ovo je idealna aktivnost za djecu u toplim ljetnim danima (kojih će nadamo se uskoro opet biti!) jer osim što se zabavljaju, oni i uče i razvijaju fine motorne vještine što je za naše predškolce jako bitno! Ova će aktivnost na duže vrijeme zaokupiti klince, a vjerujte nam da nećete ni vi moći odoljeti ledenoj zabavi!

Ako i vi volite dinosaure kao i mi, pogledajte ostale naše dinosaurske projekte: dinosaursko jaje, držač za zubnu četkicu i dinosaur - kutijicu!

Pozdrav od Maja!


2 komentara :

  1. sad još samo moramo čekati da se ljeto vrati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Meni čak i štima što je malo zahladilo, one vrućine mi brzo prisjednu! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!