petak, 26. lipnja 2015.

DIY: Reflektirajući bedževi


Nedavno smo vam pokazale kako možete napraviti reflektirajuću mašnu za bicu, a danas pravimo reflektirajuće bedževe koje je još jednostavnije za izraditi! Bedževi će, kao i mašna, povećati vašu vidljivost, a pri tome nećete izgledati kao da ste u radnoj odjeći! ;) Zgodni su jer ih možete napraviti u oblicima po želji i zakačiti na bilo koji odjevni predmet ili na ruksak, a lijepo će izgledati i na torbi vaših školaraca! 

*FOR ENGLISH VERSION CLICK HERE*


Potrebno:

komad debljeg filca, reflektirajuća traka za šivanje širine 5 cm, kopčice za broševe, kontaktno ljepilo,
igla i deblji konac, škare ili skalpel


Postupak:

Izrežite komad trake ovisno o broju bedževa koji želite napraviti i komad debljeg filca jednake veličine! 


Prvo namažite sloj ljepila na filc i ostavite da se potpuno osuši! Filc upija ljepilo pa je potrebno prvo napraviti film na koji ćete namazati drugi sloj ljepila! Kada ste namazali drugi sloj ljepila na filc, namažite i naličje reflektirajuće trake tako da ljepilo kapnete na prst i zatim u tankom sloju razmažete po traci!


Kada se ljepilo osušilo na dodir, stavite namazanu stranu trake na namazanu stranu filca i čvrsto pritisnite po cijeloj površini kako bi se zalijepilo!


Izrežite željene oblike škarama ili skalpelom, ovisno o tome koliko su komplicirani! Ako koristite skalpel, svakako zaštitite površinu na kojoj radite! Prije rezanja oblika možete napraviti šablone od papira i po njima rezati ako vam je tako lakše!


Debljim koncem (za ručno šivanje) i oštrom iglom dodatno ukrasite bedževe vezom, ako želite. Možete koristiti konac u raznim bojama ili jednobojni!


Sašijte kopčicu za broš sa stražnje strane reflektirajućih oblika, pazeći da vam igla ne probije na prednju stranu! Kako smo za bedževe koristili deblji filc, to neće biti problem!


Zakačite bedževe na omiljenu jaknu i spremni ste za uživanje u vožnji! ;)





Kako vam se sviđaju bedževi?

Kao što smo već napisale, reflektirajuću traku možete naći na ebay-u, ima različitih širina i 5 m će Vas izaći nekih 30ak kuna! Od te količine možete napraviti, mašnu, hrpu bedževa i još neke zgodne stvari koje ćemo Vam uskoro pokazati! Zato odvojite nešto vremena i pokušajte, stvarno je lako! Osim što ćete sigurnije sudjelovati u prometu, ovim reflektirajućim asesoarima možete obradovati Vama drage biciklistice ili bicikliste!

Ostale 'uradi sam' postove vezane za bice naći ćete na oznaci 'bic-bajs', a ako nemate vremena pregledavati arhivu bloga, sve što smo do sada radile možete pogledati u našem albumu 'Diy' na facebook-u! Jednostavno pregledajte galeriju i kliknite na link uz fotku koja vas zanima!


Vikend je pred vama, budite kreativni i uživajte u bicikliranju! :)

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 5 :

  1. Odlična ideja! Ovo mi je super i za klince, zakačiš im par na torbu nek se sjaje kad idu iz škole po zimi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala! Pa da, iako neće školske torbe već imaju reflektirajuće trake, nikad dosta opreza! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!