srijeda, 17. lipnja 2015.

ČITAMO: Zec Mrkvus Veliki

Danas vam predstavljamo jednu divnu slikovnicu - Zec Mrkvus Veliki!

Priču je napisao i ilustrirao Kestutis Kasparavičius, a govori o malom zečiću Mrkvusu kojega su svi zvali Mrkvić jer je bio jako sitan. To mu se baš i nije sviđalo i poželio je i on biti velik i jak poput susjeda medvjeda. Stoga je odlučio prestati jesti kupus, mrkvu i djetelinu kao ostali zečevi i bacio se na proždiranje kolača, torti, čokoladi i ostalih slastica sve dok nije narastao toliko velik da nije više mogao stati u kuću! Nije znao što bi sa sobom takav velik sve dok nije upoznao slatku zečicu Franjicu koja mu je odlučila pomoći da opet postane živahan i brz...


U  priči nam se posebno svidjela Specijalna umjerena dijeta od povrća koju je za Mrkvusa Velikog smislila njegova zečica Franjica! Budući da se bliži ljeto, ovakva dijeta bi i nama dobro došla  - za užinu pocupkivanje i poskakivanje! ;)



Kao što možete vidjeti, knjiga je prekrasno ilustrirana, crteži su vrlo detaljni, a boje divne i savršeno skladne! Nas dvije smo se apsolutno zaljubile u nju, a i naši klinci su oduševljeni! Sam autor kaže da je slikovnica namijenjena onima koji su se barem jednom osjetili premalenima ili preslabašnima, pomislili da imaju preklempave uši ili preprćast nosić i poželjeli biti kao netko drugi. Priča o zecu Mrkvusu nam poručuje da se trebamo baviti drugim stvarima kao što su ples, crtanje ili bilo što drugo u čemu ćemo pronaći zadovoljstvo i ne zamarati se nebitnim stvarima!


Ova prekrasna knjiga je izašla u izdanju Ibis grafikeizdavačke kuće koja objavljuje knjige sa područja društvenih i humanističkih  znanosti te probrane slikovnice domaćih i stranih autora, među kojima su i ostale priče Kestutis Kasparavičiusa (Budalaste pričeKratke priče, Bijeli slonNestala slikaVrtlar FlorijanDan jagoda Mala zima) te nama omiljene slikovnice Julie Donaldson!


Danas smo posebno vesele jer nam je Ibis grafika ustupila jednu slikovnicu Zec Mrkvus Veliki koju ćemo pokloniti vama! :)




Što trebate napraviti?
Darivanje je otvoreno za sve a sretnu dobitnicu ili dobitnika odabrat ćemo i obradovati 1.7.2015. uz pomoć Random.org-a, dakle sudjelovati možete do ponoći 30.6.2014.! :)

Od srca zahvaljujemo našim dragim prijateljima iz Ibis grafike, a vi, ako nemate vremena čekati izvlačenje i mislite da niste sretne ruke, svratite do njih, provjerite što imaju i naručite na info@ibis-grafika.hr! :)


Sretno svima i pozdrav od Maja! <3


3 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!