srijeda, 6. svibnja 2015.

U KUHINJI: Turo rudi


Vjerujemo da se mnogi pitate što je to 'turo rudi'! 'Turo rudi' je jedan super mađarski slatkiš kojeg jednostavno obožavamo! Prije kada smo češće išle u Mađu nismo ga se stigle zaželjeti, ali kako to više nije slučaj, odlučile smo ga pokušati napraviti kod kuće! Radi se od svježeg sira (mađarski turo) i čokolade, a u originalu je u obliku štapića (mađarski rudi). Može biti punjen nekakvim voćnim džemom ili običan, a nama se svi do jednog sviđaju!


Turo rudi

Sastojci:

350 g svježeg kravljeg sira
2 žlice šećera u prahu
smrznute višnje
200 g čokolade za kuhanje
gaza
mala vilica

Postupak:

Dobro ocjedite svježi sir tako da ga stavite u gazu koju zatim zavrćete u jednom smjeru dok se sva tekućina ne iscjedi! Mikserom umutite šećer i sir pa pravite male kuglice, a u sredinu svake utisnite po jednu smrznutu višnju. Kada su sve kuglice gotove, posložite ih na tacnu i stavite u zamrzivač na sat vremena. Otopite čokoladu na pari i presipajte ju u neku užu šalicu ili čašu pa pažljivo pomoću male vilice jednu po jednu smrznutu kuglicu umočite u čokoladu. Budite oprezni da vam kuglica ne ispadne i nakon što ste ju umočili sačekajte da se višak čokolade ocijedi, a čokolada koja je na kuglici da se stisne! Kuglice držite u hladnjaku do posluživanja!


Kako vam se sviđa ova ideja? Da li ste nekada probali originalni 'turo rudi'?
Volite li kombinaciju sira i čokolade?

Nama se baš sviđa ovaj domaći 'turo rudi', a i klinci su oduševljeni! Okusom ne zaostaje za originalom, a za razliku od njega ne sadrži nikakve konzervanse, umjetna bojila i ostale E-ove!

Ako volite ovakve slastice i kombinaciju sira i čokolade, možda vam se svidi i kikiriki cheesecake ili čokoladni cake pops-i sa kremom od sira i naranče!

Javite svoje utiske ako isprobate i šaljite fotkice! ;)

Dobar tek i pozdrav od Maja

Broj komentara: 8 :

  1. Što bi rekla moja kuma - kada pogledam sastojke - šta tu ima da se ne voli? :D
    Ovo je spoj mojih najomiljenijih stvari za jelo, tako da jedva čekam da isprobam!
    A posebno ste mi srce osvojile jednostavnošću recepata i brzinom spremanja, jer svi mi znamo koliko je danas (a posebno mamama i tatama) svaka ušteda vremena dragocena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Jako nam je drago da ti se sviđa ovaj recept! Znaš nas, samo da je jednostavno! ;) Baš kao što si napisala, kad imaš klince svaka sekunda je važna! ;)

      Izbriši
  2. Idemo krajem meseca,dodato na spisak :-) Potražila na netu kako izgledaju,kaže neki madjarski bloger: It actually tastes like heaven and unicorns (whatever unicorns taste like).

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala na receptu! Ovo ce se morati probati! :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Fenomenalno!!! Obožavam višnje, sir i čokoladu! Praviću prvom prilikom, a možda i pre :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Svakako javi kako ti se sviđa! Mi obožavamo! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!