srijeda, 11. veljače 2015.

DIY: Srce od gombica


Nastavljamo u romantičnom tonu! :) U petak smo vam predložile nama omiljene romantične filmove, nedjelju meni za večeru u dvoje, u ponedjeljak smo uživale u roza toploj čokoladi, a danas pravimo srcoliki broš od gombica! Ovaj broš se stvarno lako pravi i za njega vam ne treba ništa posebno pa kad već pravite sebi, napravite koji više za svoje prijateljice - mali pažnje za Valentinovo! :)


Što vam treba:

3 gombice*, komadić debelog filca, veća kopčica za broš, pištolj za ljepilo i ljepilo, igla i konac, kreda, škare

*Kako napraviti gombice možete pogledati u našem tutorialu za ogrlicu od gombica (klik)! Što je vuna od koje ćete praviti gombice tanja i čupavija, to će srcoliki broš biti ljepši! Također, gombice za ovaj broš bi trebale biti jako guste pa nemojte štediti vunu, ali neka ne budu pre velike (vanjski rub kartona neka ne prelazi 5 cm)! Boju odaberite po želji! ;)


Postupak:

Uzmite komadić filca, presavijte ga i na njemu kredom nacrtajte pola srca (tako da vam presavijeni dio u stvari bude sredina srca) pa izrežite! Veličinu srca odredite sami ovisno o tome koliki želite da vam bude broš!


Sašijte kopčicu za broš na srce koje ste izrezali iz filca!


Ugrijte ljepilo pa zalijepite sve tri gombice na podlogu od filca jednu uz drugu, tako da čine slovo v! Ako nemate ljepilo, gombice možete i zašiti za filc!


Ošišajte gombice! Prvo uz rub filca, a zatim oblikujte površinu! Dok šišate vodite računa da vunu ne skratite previše kako se gombice ne bi raspale! Gotovo! Ako sa srca nakon šišanja otpadaju sitne dlačice zgodan trik je da ga poprskate lakom za kosu i ostavite za se osuši! ;)Broš možete nositi na kragni košulje, sa strane, na kaputu, zakačen na šal ili na torbi! Ako niste tip za broševe, srce od gombica možete zalijepiti i na rajf te tako napraviti simpatičan ukras za kostu! :)
Kako vam se sviđa ovo srculence?
Volite li gombice?

Ako je odgovor potvrdan, na blogu ćete naći tutoriale za toplu ogrlicu od gombica, zimsku cvjetnu krunu, medenu kapicu i mini drvca!

Pišite nam i šaljite svoje uratke!

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 6 :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!