Veljača je, po svemu sudeći, totalno romantičan mjesec pa smo se i nas dvije odlučile za jedan turbo romantičan fotosešn jednog prefinog napitka! Kao što vidite, sve je puno roza i crvene boje, srceta i cvjetića...po tom pitanju smo si baš dale truda! ;) Osim toga, ponedjeljak je i zašto ga ne bi malo zasladili i začinili? Pozovite najbolju prijateljicu, ušuškajte se uz neku dobru seriju (recimo Girls) i popijte šalicu roza čokolade!
Rižino mlijeko
Sastojci:
1/2 šalice rižinih ljuskica
1/2 l vode
sladilo po želji
cjedilo
gaza
Skuhajte pola šalice rižinih ljuskica! Umjesto ljuskica možete koristiti i običnu rižu, ali u tom slučaju skuhajte manje od pola šalice! Mi koristimo ljuskice zato što se brzo skuhaju! Skuhane ljuskice ili rižu zajedno sa pola litre vode blendajte 20 sekundi pa ostavite koju minutu da stoji i opet blendajte! Tekućinu procijedite kroz cjedilo na koje ste stavili čistu gazu! Po želji rižinom mlijeku možete dodati sladilo, ali ako ćete ga koristiti samo za pripremu tople čokolade sladilo vam neće biti potrebno! Ako ovo biljno mlijeko presipate u čistu staklenku možete ga čuvati u hladnjaku od 3 do 5 dana!
Postupak:
Skuhajte pola šalice rižinih ljuskica! Umjesto ljuskica možete koristiti i običnu rižu, ali u tom slučaju skuhajte manje od pola šalice! Mi koristimo ljuskice zato što se brzo skuhaju! Skuhane ljuskice ili rižu zajedno sa pola litre vode blendajte 20 sekundi pa ostavite koju minutu da stoji i opet blendajte! Tekućinu procijedite kroz cjedilo na koje ste stavili čistu gazu! Po želji rižinom mlijeku možete dodati sladilo, ali ako ćete ga koristiti samo za pripremu tople čokolade sladilo vam neće biti potrebno! Ako ovo biljno mlijeko presipate u čistu staklenku možete ga čuvati u hladnjaku od 3 do 5 dana!
Roza vruća čokolada
Sastojci:
1/2 l rižinog mlijeka
1 dl likera od kupina
50 g bijele čokolade
Postupak:
U šerpici sa debljim dnom i na laganoj vatri otopite bijelu čokoladu u rižinom mlijeku, konstantno miješajući pjenjačom! Kako ovo biljno mlijeko sadrži škrob čokolada će se fino zgusnuti! Maknite čokoladu s vatre i dodajte liker od kupina! Umjesto likera od kupina možete dodati i neki drugi (domaći) liker od crvenog voća, kao npr. liker od malina ili višnjevaču! Ako vaš liker nije jako sladak, za napitak možete koristiti i više bijele čokolade! Toplu čokoladu promiješajte, sipajte u čaše pa dodajte šlag, a ako želite biti baš romantični, umjesto šlaga toplu čokoladu servirajte sa ledenim srcima! ;)
Ako niste ljubitelji bijele čokolade, napravite si vruću tamnu čokoladu sa pepermint likerom ili vruću čokoladu s narančom! Bitno je da se uživa! ;)
Kako vam se sviđa ova ideja?
Koje je vaše omiljeno toplo piće?
Kakve vruće čokolade volite i pravite?
Šaljite nam vaše recepte i fotkice!
Želimo vam ugodan i bezbolan početak radnog tjedna! ;)
Maje
Baš Valentinovski izgleda.
OdgovoriIzbriši:) Pa da, htjele smo da bude onako kičasto romantično! ;)
IzbrišiVeoma romanticnog izgleda ;)
OdgovoriIzbriši:)
Izbriši