petak, 13. veljače 2015.

STILSKE IKONE: Patti Smith

(izvor)
Rock ikona i kraljica androginog stila Patti Smith sigurno zaslužuje naziv stilske ikone. Dovoljno je pogledati fotografiju s covera njenog prvog albuma Horses (1975.) koja pokazuje bit njenog modnog izričaja: muška bijela košulja, decentan nakit, razbarušena kosa, ni trunka make up-a. Svojim stilom je obilježila njujoršku glazbenu i umjetničku scenu 70-ih godina 20. stoljeća.

Bila je muza mnogim dizajnerima, a najpoznatija je njena suradnja/ prijateljstvo s dizajnericom Ann Demeulemeester. Njen stil 70-ih godina, ujedno dječački i zavodljiv, sastojao se kako od dizajnerske tako i od odjeće iz njujorških trgovina rabljenom robom. Nosila je militarističke jakne i čizme, muške košulje, kožne jakne, muške sakoe, kravate, šešire, poderane jeans hlače...

(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
Njen i privatni i poslovni/umjetnički život bio je vezan uz sada pokojnog američkog fotografa Roberta Mapplethorpea. Osim što su živjeli zajedno, zajedno su i stvarali pa je on napravio neke od njenih najboljih portreta. Budući da je voljela muške odjevne predmete, dosta toga je posuđivala upravo iz njegovog ormara.


(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)

Nadamo se da ste uživali, a mi ćemo sada Horses na repeat!

Još malo pa vikend, uživajte!

Pozdrav od Maja 

3 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!