petak, 4. prosinca 2015.

INSPIRACIJA: Šoping na božićnim sajmovima (I. dio)

Prethodnih godina smo pripremile dva opsežna handmade šoping vodiča kojima smo vam željele olakšati kupnju darova te promovirati handmade brendove iz regije! Ove godine smo odlučile napraviti nešto slično - vodič za šoping božićnih darova na handmade sajmovima! Nadamo se pokriti sve veće zimske sajmove u regiji, a kako se isti održavaju u različitim terminima i za neke još nije završen natječaj, podijeliti ćemo vodič u 2 dijela!

Zimska Kištra (Zagreb)

Prvi po redu handmade sajam je Kištra, najveći mali bazar kojeg smo vam već predstavili na blogu! Odvija se već sutra, 05.12.2015. u Teatru Tirena (Kačićeva 6a) u Zagrebu od 10 do 18 sati. Osim brojnih izlagača, na Kištri vas čeka i radionica izrade božićnih čestitki pa ako ste u blizini svakako svratite! Više informacija naći ćete na Kištra facebook stranici ili na njihovom facebook event-u!

Što kupiti na Zimskoj Kištri?

Evo nekoliko prijedloga:


Za dom:


Božićni ArtBazaar (Rijeka)

Za razliku od Kištre, artBazaar u Rijeci nikako nije mali! Traje čak tri dana (18. - 20. 12. 2015.) i na njemu ćete imati prilike vidjeti čak 40 izlagača, tri izložbe, radionicu izrade lampiona za klince, foto radionicu i radionicu sitotiska. Prostor ex Bernardija (Ivana Grohovca 1) ispuniti će zvuci riječkog DJ-a Smeđeg Šećera, a za, kako sami kažu,  najfinije i najzdravije sendviče zadužen će biti team 'Full dobar sendvič'! Više detalja naći ćete na njihovoj facebook stranici, na tumblr-u ili na facebook eventu! 

Osim ovih izlagača, na artBazaar-u u Rijeci naći ćete i Marinski Heartmades, Tint-o-rama, Diy sitolab i Nakitionicu by Sasha koje smo vam već predložile u vodiču za šoping na Kištri, a za jestive darove biti će zadužena Renčina Špajzica!

Svi koji ste u blizini ovih sajmova, nemojte propustiti priliku posjetiti ih, a ako niste te sreće, uvijek se možete javiti autorima ovih prekrasnih rukotvorina, pogledati što sve nude i naručiti nešto! 

Svi linkovi su u tekstu i ispod fotki pa podržite ove kreativce i njihov rad!

Da li već znate što ćete darovati svojim najdražima?
Volite li za poklon kupavati 'handmade'?
Da li planirate posjetiti neki od ovih sajmova?

Ako imate dovoljno vremena i volje, darove možete i sami napraviti, a mnoštvo ideja naći ćete na oznaci 'handmade darovi'!

Bilo da darove kupujete ili pravite, morate ih lijepo umotati (klik-klik!), a ne bi bilo loše da uz dar napravite i koju lijepu čestitku!

Nadamo se da ćete uživati u smišljanju darova, u njihovoj kupnji ili izradi! 

Ugodan vikend žele vam Maje!

Broj komentara: 6 :

  1. Ajme super, ja sam napravila sličnu listu za Božić, al vaša je puno bolja :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala, sigurna sam da je i tvoja super, samo ne mogu otvoriti blog! Nešto nije u redu! :(

      Izbriši
    2. Ma nemam pojma, piše da web lokacija nije dopuštena! :(

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!