četvrtak, 24. prosinca 2015.

PREDSTAVLJAMO: ShivShav

Za klince uvijek želimo ono što je najzdravije, najbolje i najkvalitetnije bilo da se radi o hrani, odjeći ili igračkama! U trgovinama je danas izbor dječje odjeće stvarno velik, ali ta odjeća je često sumnjive kvalitete i sumnjivog porijekla, napravljena u tvornicama u kojima vladaju nehumani uvjeti. Iako nismo uvijek u mogućnosti, kupovati savjesno je nešto o čemu bi stvarno svi trebali razmisliti! Kad god je moguće, trebali bi odabrati handmade, voditi brigu ne samo o sastavu i kvaliteti stvari koje kupujemo već i o porijeklu, birati brendove koji cijene ljudski rad i zaštitu okoliša te općenito smanjiti potrošnju! Jedan od brendova koji se uklapa u ovu priču je svakako ShivShav brend handmade dječje odjeće od organskog pamuka!  Mogli ste ga primijetiti i u našem božićnom handmade šoping vodiču, a danas ćemo saznati malo više - u goste nam je došla Sandra, glavna i odgovorna za ShivShav! :) 


Tko se krije iza imena ShivShav? 

Sandra Ružić, kreativna mama koja je pokušala spojiti ljubav prema svojem djetetu i umjetnost kojom se bavi već 15 godina, a taj je spoj rezultirao organskom robicom za bebe i djecu sa malo drugačijim printom.


Zašto organski pamuk?

Moj sin je imao problema sa suhom i osjetljivom kožom te sam u procesu rješavanja njegovog problema otkrila organski pamuk i odmah se zaljubila. Nježniji je, mekši i izdržljiviji, a to je ono što svaka majka želi za svoje dijete. Kod samog uzgoja se ne koriste umjetni pesticidi te je vođena posebna briga o ekološkim i socijalnim aspektima proizvodnje tkanine.Kako se tvoj proizvod razlikuje od gomile dječje robice koja se nalazi na tržištu?

Prije svega još jednom ću ponoviti, kvaliteta same tkanine mi  je jako bitna. Uz to sam željela tržištu koje je zasićeno muško – ženskim motivima mašnica, lutkica, srčeka, autića, bagera i lopti ponuditi nešto drugačije i unikatno. Sjela sam i crtala te sam uspjela doći do vrlo zanimljivih rješenja. Tako imamo printeve koje sam ja ručno crtala, a to su: paška čipka, maslina, lavanda, morski konjić, goranski medvjedić, sova, bundeve, a sada sam za blagdane ponudila i dva nova motiva borića i simpatičnu kapicu za dedicu. Veliku većinu motiva mogu nositi i curice i dečki pa smo time  doskočili i konstantnim podjelama između spolova.


Tko vam šije robicu i kako odabirete krojeve?

Krojevi su nastali metodom pokušaja i pogreške, te smo u konačnici odabrali najbolje varijante. Majice  i bodiće šije moja svekrva Jadranka koja je profesionalna šilica, te njena stručnost i iskustvo uvelike doprinose finalnoj kvaliteti proizvoda. Ja šijem hlačice i razne dodatne stvarčice.


Koliko vremena prođe od ideje do finalnog proizvoda?

Kada zbrojimo crtanje krojeva, motiva, krojenje i šivanje, te sam proces  pripreme, snimanja i tiskanja samih otisaka rekla bi da je 5 sati minimalno da bi se izradio jedan kvalitetan komad odjeće iza kojeg ponosno stojim.


Da li radite po narudžbi?

Naravno, uvijek smo spremni na nove izazove što se tiče krojeva i printeva. To nas potiče da stvaramo, ali i da se odmaknemo od svojih okvira koje si ponekad same postavimo.Rekla si da imaš malog sinčića, kako balansiraš između njega i poslovnih obveza?

Imam veliku podršku cijele obitelji, posebno mog muža, koji sa bavi Filipom dok sam ja u radioni. Moji nam roditelji također skoknu u pomoć kad god je potrebno. Kako kaže moj muž, potrebna je samo dobro organizacija i razlučiti što je bitno i hitno  


Gdje ljudi mogu kupiti vašu robicu?

Za sad preko našeg FB page-a ShivShav ili mail-a : shivshav7@gmail.com, u pregovorima smo s nekoliko dućana, ali o tome kad za to dođe vrijeme.I za kraj koji su planovi za budućnost...

Razvijat ćemo i dalje našu kolekciju za kikiće, potaknuti našim kupcima razmišljamo i o mogućnosti proizvodnje linije za odrasle, a o svim novim projektima obećajem da ste vi prve koje ćemo obavijestiti ... 


*********

Kako je Božić pred vratima, Sandra je odlučila i nekoga od vas darivati super mekanim bodijem ili majicom sa borićem (kakvu možete vidjeti na fotki iznad!)! Ako za svoje klinice želite stvarno kvalitetan komad odjeće koji će biti nježan rema koži, ovo je prilika koja se ne propušta! :)


Što trebate napraviti:Darivanje će trajati do četvrtka, 31. 12. 2015., u ponoć, a sretnu dobitnicu ili dobitnika odabrati ćemo uz pomoć random.org-a u petak, 1. 1. 2016.!Ali nemojte čekati izvlačenje nagradne igre, svratite odmah na ShivShav facebook stranicu i odaberite najbolje za vaše mališane!


Kako vam se sviđa ShivShav brend?

Kakvu odjeću birate klincima? I općenito?
Da li su vam važni porijeklo i kvaliteta odjeće?
Da li izbjegavate neke brendove i zašto?


Sandri puno hvala što je bila naša gošća, hvala joj što omogućava da kvalitetna dječja odjeća bude pristupačna i u našim krajevima i hvala što nas je počastila divnim darovima! :)


Vama ugodni blagdani i puno sreće u nagradnoj igri!


Pozdrav od Sandre i 2 Maje! :)


2 komentara :

  1. Uh predivno, mnogo mi se dopadaju printovi!!Jako slatko!!
    Nadam se da sam sve uradila kako treba i da mogu sudelovati u vasoj igri.
    Bodi, 92 velicina :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Jelena, molim te da ostaviš komentar ispod slike na fb-u! <3

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!