utorak, 15. prosinca 2015.

U KUHINJI: Veganski zobeni keksići s džemom


Recept za keksiće od samo dva sastojka ste prvo mogli vidjeti u Darkovoj Web Kuharici, a kasnije su ga mnogi dorađivali i prilagođavali svom ukusu! Ako su svi, zašto ne bismo i nas dvije? :) Često radimo ove keksiće i jako su nam fini, pravile smo razne kombinacije, a danas vam donosimo verziju sa domaćim džemom od marelica! Klinci ih obožavaju, a kako nemaju dodanih šećera osim onih u džemu, mogu poslužiti i kao međuobrok!


Veganski zobeni keksići s džemom

Sastojci (za 16ak komada):

2 šalice sitnih zobenih pahuljica
2 super zrele banane
4 vrhom pune žlice kokosa
malo cimeta
džem po želji

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200ºC. Dodajte 2 šalice sitnih  zobenih pahuljica, 2 banane i malo cimeta u blender pa blendajte dok se ne napravi jednolična smjesa.  U tu smjesu dodajte 4 žlice kokosa pa sve dobro promiješajte. Ako nemate blender jednostavno vilicom izgnječite banane pa u njih dodajte ostale sastojke! Pokvasite ruke pa od smjese pravite male kuglice. Kuglice stavite na pleh za pečenje koji ste prethodno stavili masni papir pa svaku pritisnite prstom kako bi je spljoštili i u njoj napravili rupicu za džem. Dodajte džem u rupice i pecite 15ak minuta, odnosno dok ne porumene!






U ove keksiće možete dodati i suho voće ili orašaste plodove, a zgodni su i kao zdrava užina 'za usput', samo u tom slučaju preskočite džem, da vam se ne bi razmrljao i napravio nered! ;)

Uz šalicu vrućeg čaja ili toplog mlijeka po želji, ovi tmurni, magloviti dani ćete biti malo lakše podnosivi! ;) Što je najbolje, ovo zadovoljstvo si možete osigurati u svega pola sata zajedno sa pečenjem!

Naše ostale recepte za slastice možete naći na oznaci 'slatko', a veganske recepte na oznaci 'veganski'!


Kako vam se sviđa ova ideja?
Da li ste već pravili nešto slično?
Što vi pečete u ovo blagdansko vrijeme?

Pišite nam i šaljite svoje recepte!

Slatki pozdrav od Maja

2 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!