srijeda, 2. prosinca 2015.

DIY: Ptičice za jelku


Jako se veselimo kićenju jelke i svake godine se potrudimo napraviti nekoliko novih ukrasa! Volimo da su nam božićna drvca vesela i šarena pa su takve i dekoracije na njoj! Jedni od najstarijih ukrasa koje smo same pravile su i ove ptičice. Kako smo ih radile davno i za njih nemamo tutorial u fotkama, razmišljale smo da li da ih uopće stavljamo na blog, ali smo na kraju odlučile ipak pokazati ih vam, ako ništa drugo, da vas podsjetimo da za božićne ukrase ne morate potrošiti puno novaca i da ih možete napraviti od materijala koje možda već imate kod kuće! Osim toga, izraditi ih je vrlo jednostavno pa fotke koraka i nisu neophodne!


Potrebno:

platno, filc, malo vune ili špagice, dugmad ili perlice, papir i olovka, škare, pribadače, mašina za šivanje, igla i konac.


Postupak:

Nacrtajte ptičicu (bez krila) na papiru i izrežite - to će vam biti šablona za tijelo! Nacrtajte i izrežite i polumjesec - to će vam biti šablona za krila!

Na komad filca stavite komad platna i na njih šablonu za tijelo ptičice, učvrstite pribadačama pa izrežite! Od filca izrežite i po dva polumjeseca za krila!

Između tkanine i filca umetnite malu omčicu od vune ili špagice pa sašijte uz rub, mašinom za šivanje ili iglom i koncem! Pribadačama sa obje strane učvrstite po jedno krilo pa sašijte i njih! Na kraju još rukom sašijte male dugmiće ili perlice umjesto očiju!



Ako su vam ove ptičice prešarene i radije bi da vam drvce krasi nešto modernije i jednostavnije, možda vam se svidi tutorial za kuglice obojane bojom za školsku ploču! U arhivi ćete naći i post sa mnoštvom tutoriala za razne božićne ukrase, inspiraciju za malo drugačija božićna drvcaideje za uradi sam darove i božićne čestitke koje možete napraviti sa vašim klincima!

Osim ovoga, Još božićne inspiracije možete potražiti pod oznakom, gle čuda, 'Božić'! :)

Da li pravite sami ukrase za Božić? I kakve volite?
Kako vam se sviđaju ove ptičice?

Nadamo se da uživate u pripremama za praznike jednako kao i mi, a ako nešto od naših prijedloga pokušate napraviti i sami, obavezno nam šaljite fotkice, voljele bi vidjeti! :)

Pišite nam i uživajte u ostatku tjedna! :)

Pozdrav od Maja



Broj komentara: 8 :

  1. Ne postoji "prešareno" za Božić 😊
    Lijepe ptičice, sviđa mi se ideja. I najdraži su mi ovakvi ručni radovi, ne samo zato što su unikatni, nego zato što postaju lijepa uspomena tijekom godina. Naš je bor posut srcima koje su moje cure pomogle raditi. Nema boljeg! Ne zaboravite na zadnju stranu napisati godinu kad su nastale! Pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je i naš moto! ;) Hvala, drago mi je da ti se sviđaju! Naši klinci su još mali i do sada nisu baš imali strpljenja za izradu božićnih dekoracija, ali polako ih uključujemo u one jednostavnije projekte! Nadam se da će, kao i tvoje cure, uživati u tome! Odlična ideja za napisati godinu na ukrase!

      Izbriši
  2. Mi pravili slične od kartona,ovako su još lepše :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Marija, ovako su možda dugotrajnije, ali ne moraju biti ljepše!:)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!