ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

DIY: Zimska torba


Još davno smo na sniženju našle transfer papire za tkaninu, i taj tren smo već znale bar tri 'uradi sam' projekta za koje ćemo ih koristiti! Konačno su prije Božića stigli na red! Prvi projekt je bila jedna jednostavna platnena torbica, ali kako smo bile u strci nismo stigle fotkati postupak pa smo nešto slično odlučile napraviti ponovo! Kada smo se vratile sa Vlašića, pregledavajući fotke našli smo nekoliko koje su se činile idealne za jedan zimski makeover platnene torbice! Torbicu smo dodatno ukrasile jednostavnim vezenim motivima strelica, oko slike smo napravile okvir, a po njoj bobičastim bodom (french knot) bijele pahuljice kakve smo već radile na cozy-u za šalicu!

*FOR ENGLISH VERSION CLICK HERE!*


Što vam je potrebno:

obična platnena torbica*, transfer papir za tkaninu, flizelin, crni i bijeli konac za vezenje, igla za vezenje, fotka po želji, komp, printer, ravnalo, glačalo.


Postupak:

Pripremite fotku po želji i okrenite ju zrcalno u nekom od programa za sređivanje fotki! Mi smo odabrale jedan zimsku, šumsku uslikanu na Vlašiću! Postavite transfer papir prema uputama i isprintajte fotku! Pazite da papir dobro okrenete i ako niste sigurni, bolje provjerite na običnom papiru!


Opeglajte torbicu pa na nju prema uputama upeglajte sliku! Torbicu prije nego nastavite sa radom ostavite neko vrijeme da se slika potpuno ohladi!



Oko slike uz pomoć ravnala izmjerite i nacrtajte okvir, običnom olovkom, a zatim i željene motive!



Crnim koncem za vezenje izvezite nacrtane motive! Mi smo u zadnji tren skužile da crni konac za vezenje baš nemamo, ali smo imale debeli crni konac za ručno šivanje pa smo koristile njega! Kako bi šavovi bili što uredniji na prst si kemijskom možete nacrtati razmak, odnosno dužinu šava koja će vam koristiti kao šalabahter! Jednostavan tutorial za ovaj šav možete naći ovdje!


Preostaje vam još samo da napravite pahuljice po slici i za to smo koristile bobičasti šav koji se radi na način da sa donje strane provučete iglu, a zatim na njen vrh nekoliko puta namotate konac i provučete iglu natrag! Jednostavan tutorial za bobičasti bod možete naći ovdje!


Za kraj bi još bilo dobro da sa unutrašnje strane torbice zalijepite flizelin kako bi zaštitili konac od kidanja, kada to radite obavezno prekrijte sliku sa prednjice papirom koji ste odlijepili sa nje, kako se ne bi oštetila! Preokrenite torbu i postavite komad flizelina koji je dovoljno velik da pokrije sve končiće, prekrijte flizelin vlažnom krpom i peglajte!

Gotovo! Iako je za ovu torbicu trebalo nešto više truda, zadovoljne smo kako je ispala, a osim toga imamo i zanimljivu uspomenu na naše prvo zimovanje! :)



Kako vam se sviđa naša nova torba i ova ideja?
Da li ste već koristili transfer papir i za što?

Ako volite platnene torbice, u arhivi bloga možete naći i tutorial za torbicu sa printom!

Do idućeg posta želimo vam ugodan početak radnog tjedna! :)

Pozdrav od Maja!


Broj komentara: 13 :

  1. lijepo :)

    zanima me jeste li već prale stvari na koje ste prenosile nešto ovim papirom. kako se drže pri pranju?
    znam da se moraju prati na niskim temperaturama.
    trenutno nešto radim sa termo transfer papirom pa me zato zanima. nisam još oprala to što radim, strah me da ne upropastim.
    pa kontam da provjerim sa vama jeste li vi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Jesmo, jesmo, peru se na 30 i za sad je ok, ali kontam, nije to ništa vječno! Nakon određenog broja pranja se počne ljuskati, tako da je to možda bolje raditi na nečemu što se neće često prati! U uputstvima piše i da ako se u pranju nešto odlijepi, može se ponovo popeglati pa treba čuvati taj papir koji se skine, iako nisam sigurna kako bi to funkcioniralo! :)

      Izbriši
  2. ok, hvala.
    ja nisam radila sama nego sam odnijela u štampariju pa su oni tamo prebacili motiv na termo transfer papir i onda na platno uz pomoć prese. bez obzira što nije velika površina, predviđena je za pranje pa se bojim da bi se moglo skidati.
    a ništa, ako se bude skidalo odnijeću im da urade na termo transfer printeru.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma u tom slučaju tek neće bit problema! Ja sam radila davno neke majice u štampariji i tek su se nakon 3 godine redovnog pranja i nošenja počele guliti...toliko danas ni same majice ne traju na žalost! ;)

      Izbriši
  3. Nema tog termo papira kod nas.Kad ga bude bilo, valjalo bi isprobati.Super ste uradile.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam od transfer papira radila jastucnicu, majcu, a napravila sam i svoje etikete. Zasad se sve dobro drzi. Papir sam kupila u Lidlu, a vidim da ga ima i u Muelleru.
    Ovo vam je stvarno lijepa uspomena!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E super! I mi smo u Lidlu uzele na sniženju, i isto smo radile jastučiće (uskoro će i tutorial) dobro je znati da se drži! :) Odlična ideja za etikete! Hvala! :)

      Izbriši
  5. Ili mi se cini ili ja ipak poznajem ovu osobu sa slike :)
    Torba tj ceger je super, a slika jos divnija.
    Volim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da, poznaješ! ;) Hvala draga, baš nas veseli da ti se sviđa! :*

      Izbriši
  6. Hvala! Drago nam je da ti se sviđa! :)

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!