ponedjeljak, 12. siječnja 2015.

STILSKE IKONE: Loulou de la Falaise

(izvor)
Danas ćemo se prisjetiti stila Loulou de la Falaise, modela i modne dizajnerice čija je karijera vezana uz rad dizajnera Yvesa Saint Laurenta kojemu je bila najbolja prijateljica i muza. Karijeru je započela krajem 60-ih godina 20. stoljeća kao model pozirajući za časopis Vogue, a otkrila ju je tadašnja glavna urednica Diana Vreeland. Zbog posla se tada iz rodne Engleske preselila u New York gdje se počela kretati u zvjezdanim i modnim krugovima te postala redovna posjetiteljica Studia 54.

(izvor)
(izvor)
(izvor)

(izvor)
(izvor)
U vrijeme svog modnog uspona upoznala je francuskog dizajnera Yvesa Saint Laurenta te postala njegova najbolja prijateljica i muza više od tri desetljeća. To prijateljstvo je preraslo i u poslovnu suradnju pa se Loulou 1972. godine na Laurentovu molbu preselila u Pariz i počela kreirati nakit i modne dodatke za modnu kuću Saint Laurent.

(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
Loulou je dizajneru bila inspiracija za poznato žensko odijelo sa hlačama i smokingom, kao i za njegove klasične prozirne bluze koje je ona sama često nosila. Za njegovu modnu kuću dizajnirala je neobičan i glomazan nakit kakav je i privatno nosila, kao i modne dodatke kao što su razna pokrivala za glavu i marame po kojima je bila poznata. Svoj elegantan, eklektičan i bojama i printevima živahan stil njegovala je sve do svoje prerane smrti 2011.godine.

(izvor)

(izvor)

(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
Nadamo se da ste uživali i da ste pronašli malo modne inspiracije za ove tmurne i hladne dane!

Do čitanja,
Maje

3 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!