petak, 4. listopada 2013.

DIY: Torbica sa jabukama

U kupovinu uvijek nosimo svoje platnene vrećice! Na taj način dajemo još jedan mali doprinos očuvanju okoliša! Jednobojne platnene vrećice, osim što su praktične, pružaju mnoštvo mogućnosti za make over! S njima stvarno možete raditi svašta, a mi smo se ovaj puta odlučile za jedan jednostavan print! Jabuke imamo u vrtu, taman su bile lijepe i zrele, pa smo odabrale njih! Tutorial je izašao prošlu subotu u Nekretninama, pa za sve vas kojima je promakao, evo još jednom! ;)


Što vam je sve potrebno:

platnena vrećica (možete ih kupitu preko eBay-a u raznim bojama), karton koji stane u torbicu, akrilna boja za tkaninu, kist, plitka posuda sa ravnim dnom, jabučica. 


Postupak:

Malo boje za tkaninu izlijte u plitku posudicu s ravnim dnom i po potrebi razrijedite sa s malo vode. Jabuku prerežite na pola tako da rez bude što ravniji! Stavite karton u čistu i opeglanu platnenu vrećicu kako vam boja ne bi prolazila na zadnju stranu! Umočite polovicu jabuke u boju pa počnite raditi uzorak!


Kada ste gotovi sa jednom stranom, po potrebi popravite print kistom, ostavite torbicu sve dok se boja nije potpuno osušila, pa sve isto ponovite i sa druge strane!



I to je to, spremni ste za šoping sa stilom! ;)

Kako vam se sviđa? 
Da li ste već radili nešto slično? 

Vikend je pred nama, nekima možda i produženi, pa nemate opravdanje ako se ne prihvatite posla! ;)

Kreativni pozdrav,
Maje

Broj komentara: 9 :

  1. Moze, izgleda kao ljubav, a jabuka to i jeste :) <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Bas je vesela, mnogo mi se svidja!!!
    Imam visak platnenih torba pa bih mogla probati....moglo bi se mozda koristiti i drugo voce, why not :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. naravno! i povrće i voće! ma mi smo stvarno svašta isprobale za pravljenje uzoraka na tkanini! možeš koristiti šta god ostavlja zanimljiv otisak! ;)

      Izbriši
  3. Super je i vaše ispalo,mi smo na duksiću radili
    http://mamahocemonestodapravimo.blogspot.com/2012/09/pecatiranje-jabukama.html

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!