srijeda, 13. kolovoza 2014.

DIY: Trik za retro vezanje marame # 2


O našoj ljubavi prema lijepim vintage maramama smo već pisale! Pokazale smo vam kako napraviti prsten ako marame volite nositi oko vrata i jedan jednostavan trik za vezanje marame u kosu! Danas ćemo vam pokazati još jedan način kako maramu nositi na glavi. Ovaj način je super ako imate srednje dugu kosu i ne želite da vam se marama odostraga vidi ispod kose ili čudno strši! 

*FOR ENGLISH VERSION CLICK HERE*


Što vam je potrebno:

2 metalne omčice, tanka crna guma, igla i konac, marama.

Postupak:

Izmjerite razmak od jedne uške do druge na potiljku i to neka vam bude mjera za dužinu gumice. Odrežite gumicu i provucite jedan kraj kroz omčicu. Rub gume zatim presavijte prema unutra i sašijte. Ponovite isto s drugim krajem gume!





Krajeve marame provucite svaki kroz jednu omčicu.  Marama neka vam na glavi bude s gornje strane, a gumica na potiljku ispod kose. Krajeve koji vise sa strane podignite iznad glave i zavežite u mašnu!







I to je to! Na ovaj način ćete imati volumen i lijepu mašnu, a sa stražnjeg dijela glave se ništa neće vidjeti! Kosa vam neće čudno stršati, a marama neće kliziti! Osim toga, dovoljno vam je samo jedno malo pomagalo, a marame možete mijenjati! :) 

Kako vam se sviđa ovaj mali trik? 
Hoćete li pokušati?

Nosite li marame u kosi?
Ako i niste, ovo malo pomagalo zajedno s nekom lijepom maramom bilo bi baš lijep i kreativan dar!

Pišite nam, a ako vam ovaj tutorial nije dosta, kliknite na diy i pronađite inspiraciju!

Pozdrav od Maja!

2 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!