petak, 15. kolovoza 2014.

STILSKE IKONE: Bianca Jagger

(izvor)
Bianca Jagger (rođ. Perez Mora-Macias) je bivši model i glumica rođena u Nikaragvi. Studirajući političke znanosti u Francuskoj, upoznala je Micka Jaggera na jednoj zabavi nakon koncerta Rolling Stonesa. Nakon udaje za Jaggera postala je dio partijanerske njujorške scene 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Kao muza i prijateljica umjetnika Andyja Warhola, bila je stalan posjetitelj Studija 54. Zbog svog egzotičnog izgleda bila je muza brojnih dizajnera i fotografa.
Njen odvažni i često provokativni stil obilježile su drapirane haljine u grčkom stilu, na jedno rame ili s kapuljačom, šljokice, svileni kaftani, romantične čipkane haljine, razna pokrivala za glavu (turbani, slamnati šeširi, šeširi ukrašeni perjem...) i klasična muška odijela, najčešće bijela.

(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)

(izvor)
(izvor)
Bianca i Mick Jagger bili su u braku od 1971. do 1978. godine u kojem su dobili kćer Jade. Obilježili su 70-te kao jedan od najpopularnijih njujorških parova sve dok ju on nije ostavio zbog manekenke Jerry Hall.

(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
No Bianca nije poznata samo po braku s frontmenom Rolling Stonesa nego i po svom humanitarnom radu za koji je dobila brojne nagrade. Bori se za prava žena i prava ljudi općenito u ratom zahvaćenim područjima kao što su Irak, Afganistan, Izrael i područja bivše Jugoslavije, drži govore i piše knjige i članke na tu temu, a osnovala je i svoju zakladu koja se bori za ljudska prava i zaštitu okoliša.
Iako danas već gotovo 70-godišnjakinja i dalje njeguje istančan stil i ljepotu po kojoj je pamtimo.

(izvor)

Sviđa li vam se Biancin stil? Morate priznati da je svojim stilom definitivno obilježila 70-te!

Koje su vaše stilske ikone 70-ih?

Pišite nam!

Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!