srijeda, 27. kolovoza 2014.

SKITAMO: Rab I. dio



Na ovogodišnje ljetovanje zaputili smo se u mjesto Lopar na otoku Rabu. Za one koji ne znaju, Rab je otok smješten na kvarnerskom području, a od kopna ga dijeli Velebitski kanal. Dug je 22km, bogat raznovrsnom vegetacijom i prekrasnim plažama. Prvi put smo na Rab išli prošle godine i toliko nam se svidjelo da smo ga ove godine opet posjetili! Do Raba vozi trajekt na relaciji Stinica-Mišnjak, a vožnja traje samo 15-tak minuta i bez obzira na gužvu trajekt nećete dugo čekati jer ih vozi nekoliko u isto vrijeme. Ne moramo ni reći da je klincima vožnja na trajektu bila totalni hit!
Kao i prošle godine smjestili smo se u kampu San Marino u mjestu Lopar koji se nalazi na sjeveru otoka. Kamp se nalazi na Rajskoj plaži, jednoj od najljepših i najvećih prirodnih pješčanih plaža na Jadranu. Rab je inače poznat po svojim pješčanim plažama, a ova je duga 1,5km. Iako je plaža velika, zna biti napučena, posebno ako ljetujete na vrhuncu sezone, ali bez obzira na moguću gužvu plaža je savršena ako imate malu djecu! Na plaži nema nikakvog kamenja ni stijena pa ne morate brinuti da će se djeca pri padu ozlijediti, a plićak se proteže unedogled pa ne morate brinuti za male neplivače. Njima je ionako najdraža igra u pijesku!
U par dana smo izgradili bezbroj dvoraca, kanala, brana i tunela!






U kampu uglavnom ljetuju obitelji s djecom jer je u potpunosti prilagođen djeci - ima posebne dječje sanitarne komplekse s malim WC-ima i tuševima, dva dječja igrališta, zabavni park, aqua park, animatore koji pripremaju razne dječje sadržaje i još puno toga. A kad pošaljete djecu s tatom na neku od navedenih aktivnosti vi možete u miru odmarati uz knjigu!


Ako vam dosadi plićak, u sljedećoj uvali ima dubine i stijena za skakanje, a ako vam se ne da hodati možete iznajmiti pedalinu i odvesti se do obližnjeg nenaseljenog otočića oko kojeg je more duboko i tirkizno, a na dnu je samo pijesak pa imate osjećaj kao da skačete u veliki bazen. Divota!

Ako imate vremena svakako posjetite i slikoviti gradić Rab smješten na malom poluotoku. Možete uživati u njegovim uskim uličicama i građevinama, prekrasno uređenom gradskom parku kao i rapskim glazbenim večerima koje se održavaju od lipnja do rujna, a ako se nađete tamo krajem srpnja nemojte propustiti srednjovjekovni ljetni sajam Rabska fjera - trodnevnu proslavu s prikazom srednjovjekovnom viteškog turnira, srednjovjekovnih zanata i načina življenja. Ove godine smo ga nažalost promašili, ali nadamo se da ćemo neki drugi put sudjelovati!



A što kažete na ovaj stari Fordov kamper? Ugledale smo ga u kampu i zaljubile se! Sviđa nam se i boja i zavjesice na prozorima, a da ga tek vidite iznutra! Mislimo da nam tako nešto treba za sljedeće ljeto.

Ostatak fotki s ljetovanja slijedi u nekom od sljedećih postova!

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 10 :

  1. Fotografije su prelepe, a veoma mi se dopada i kamper, totalno je retro :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Kamper je sjajan! Super je gledati po kampu kakvu sve ljudi opremu imaju! :)

      Izbriši
  2. Ah, predivno, ne znam sta je bolje, noge u vodi, ili sarena ljuljaska, ili igre u pesku :)

    OdgovoriIzbriši
  3. plaža mi izgleda kao mjesto gdje možeš slobodno pustiti malu djecu da se igraju bez previše skakanja oko njih.
    nadam se da ste se lijepo odmorile :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako! To nam je bio skoro pa glavni kriterij za odabir kampa! Da možemo lijepo nasukane u plićaku uživati bez trčanja za huliganima! ;) Baš smo se odmorile! :)

      Izbriši
  4. Rab i Lopar su savršeni.. bili smo prije par godina i nadam se da ću se iduće godine opet vratiti jer je stvarno u pitanju posebno mjesto i meni je jako drago... fotke su krasne i vidi se da je uživancija bila na vrhuncu.. odabir mjesta za ljetovanje - odličan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) Stvarno je divno mjesto! Iako je kamp velik i puno je ljudi, nekako se uopće ne osjeti gužva! Možda se na godinu i sretnemo na moru! :)

      Izbriši
  5. Ovakvi lifestyle postovi su mi najdraži! Informativni s daškom osobnosti, a istovremeno imaju i moć prenošenja čitatelja na mjesto radnje... ;-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Istina, i nama su takvi najdraži. Hvala!

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!