ponedjeljak, 12. listopada 2015.

INSPIRACIJA: Idemo na maskenbal II (50 ideja za kostime)

Veselite li se Noći vještica? Iako je kod nas uobičajeno maskirati se u veljači za poklade, maskirane zabave uoči Svih svetih, za Noć vještica sve su češće! Uostalom, svaka prilika za maskiranje je dobra, ako se nas pita! :) Rezbarenje bundeva, ukrašavanje domova strašnim dekoracijamamaštovita priprema strašne klope i čitanje strašnih priča ispod pokrivača, sve su to običaji koji nas jako vesele, a što je najbitnije, jako vesele naše mališane! Prošle godine smo vam pripremile opsežan vodič sa čak 40 ideja za kostime, a ove godine smo pronašli još 50! Pravo je vrijeme da se počnete pripremati, kako bi za Noć vještica sve bilo spremno! :)

Za nju:

1. Za početak nešto super jednostavno! Mala crna haljinica, pletenice i bijeli okovratnik zaštitni su znak nama omiljene Wednesday iz filma 'The Addams Family'! Ako nemate vremena ili volje komplicirati, ovo je savršen kostim za vas! Za dodatne bodove napravite si i prikladan, mračni makeup, za koji tutorial možete naći ovdje!
buzzfeed

2. Jednako jednostavan je i kostim naše junakinje iz djetinjstva Lydie Deetz iz filma i crtanog 'Beetlejuice'! Osim crne odjeće treba vam i crni šešir, analogni fotoaparat i knjiga 'Handbook for the recently deceased' koju lako možete napraviti od obične knjige uz pomoć omota koji možete naći ovdje!
paper cube

3. Ista junakinja u drugačijem izdanju! Prepoznatljivi crveni pončo sa paukovom mrežom djevojke iz filma Beetlejuice lako možete napraviti sami pomoću ovog tutoriala, a šminku izbliza možete vidjeti ovdje!
ryoko demon



 4. i 5. Vrlo malo vremena oduzet će vam i kostimi Lucy ili Log Lady iz nama omiljene serije svih vremena - Twin Peaks! Prošvrljajte po bakinom ili maminom ormaru, nabavite cjepanicu ili vrč za kavu ovisno koja od ove dvije dame vam je draža i gotovi ste!
welcome to twin peaks

6. Ako ste ipak za nešto filmski aktualno, zašto ne biste bili super moćna Furiosa iz kultnog filma Mad Max? Detaljno uputstvo kako napraviti protezu za ruku možete naći ovdje, ovdje i ovdje!
kayla rose cosplay

 7. Za one od vas koje žele nešto veseliji kostim tu su Power Puff Girls! Simpatične junakinje istoimene crtane serije uveseliti će svaku zabavu pod maskama!
instructables


 8. Jednako simpatičan je i kostim lutke na navijanje! Idealan za sve vječne djevojčice!
clover and dot



 9. Ako biste ipak nešto ženstvenije, možete biti pin up ljepotica, inspiracije za nešto slično možete potražiti na blogu jedne naše domaće pin up dame pod imenom Eleanor Rebel, a tutorial za karakteristične 'bumper' šiške pogledajte ovdje!
vintage vandalizm

10. Bal pod maskama ne bi bio pravi bez Frankenštajnove mlade, a ova rockabilly nam je posebno lijepa!
brit+co

11. Jednostavan, a efektivan je i ovaj kostim Joker djevojke! Ako ste vješti sa šminkom, ovo vam stvarno neće biti problem, a ako vam ipak treba pomoć, odličan tutorial možete naći ovdje!
darkness universe


12. Za one nešto spretnije tu je i odličan tutorial za 'sugar skull' šminku! Uz bogati cvjetni vjenčić za glavu kojeg možete napraviti i sami i neku lijepu šarenu haljinu, spremni ste za zabavu!
šminkerica


13. Ako se ove godine za Noć vještica baš želite iskazati, kostim prekrasne sirene je prava stvar za vas! Tutorial za makeup možete pogledati ovdje!
lauren conrad


14. Ništa manje spektakularan nije ni kostim rođendanske torte za one skroz šašave! ;)
aww sam


15. Kostimi životinja su klasika što nikako ne znači da su dosadni! Mi smo ih odabrali nekoliko, a prvi od njih je kostim jelena!
flattery

16. Drugi je također kostim jelena ali u obliku trofeja! Iako smo apsolutno protiv lova, a izlaganje pravih životinjskih trofeja nam je posebno mrsko, ovaj kostim nam se učinio skroz drugačiji zbog čega smo se ipak odlučile pokazati vam ga!
the merrythought


17. Ako želite izgledati elegantno, gospođa lisica je prava životinja za vas...
katie nash


18. ...a sa klasičnim kostimom mačke ne možete pogriješiti!
brit+co

19. Kostim šišmiša je super jednostavan i skroz prigodan za Noć vještica! Na rukave i i uz bočni šav male crne haljinice sašijte crnu tkaninu izrezanu u obliku krila, oči namažite crno ili stavite crne sunčane naočale i spremni ste za noć! Za ideju kako napraviti šišmišova krila pogledajte ovdje!
again we say rejoice


20. Ako niste noćni stvor ne znači da ne možete letjeti! Detaljan tutorial za šarena krila možete naći na linku! Kako napraviti zgodnu ptičju masku pogledajte ovdje, a ako ste ipak za ptičji makeup uputstvo pogledajte ovdje!
burdastyle


Za parove i obitelj:


21. Za one koji na maskenbal idu u paru, ove godine imamo hrpu odličnih ideja! Prvi kostimirani par su super simpatični Sam i Suzy iz jednog od nama omiljenih filmova, Wes Andersonov 'Moonrise Kingdom'! Ako do sada još niste , svakako pogledajte ovo remek djelo!
say yes


22. Nastavljamo u istom tonu, drugi po redu kostimirani par su Herr Mendl's i Agatha iz Wes Andersonovog filma 'The Grand Hotel Budapest' koji je jednako lijep i čaroban kao i prethodni!
sugar and cloth

23. Treći par su Ned i Chuck iz serije 'Pushing Daisies' koju naprosto obožavamo i uvijek iznova rado gledamo!
sugar and cloth


24. Idući na redu par su Juno i Paulie iz filma 'Juno'! Ovi kostimi su idealni za buduće roditelje, iako ne morate biti trudni da bi ovo izveli! Nekoliko načina za napraviti lažni trudnički stomak pogledajte ovdje!
brit+co

25. Kultnu seriju Twin Peaks  smo već spomenule kao odličan izvor inspiracije za Noć vještica, a James, Maddy i Donna su savršeni likovi za grupni kostim, ako ne želite komplicirati ili vam je tulum pod maskama uletio u zadnji tren!
welcome to twin peaks


26.  Jednako kul i nezahtjevni su i kostimi za naš idući par, Jerry i Audrey Horne iz iste serije! Kako je retro totalno in, vjerujemo da sa pronalaskom odjevnih komada za ove kostime nećete imati problema!
welcome to twin peaks

27. Kultni par Sandy i Danny iz filmskog klasika 'Grease' su česta tema maskiranih zabava što ih ne čini ništa manje atraktivnim!
brit+co

28. Klasik su i kostimi inspirirani filmskom franšizom 'Star Wars'! U današnjem postu ih imamo nekoliko, a prvi je obiteljski kostim kojeg čine Princeza Leia, Han Solo i mali Luke Skywalker! Novi nastavak 'Star Wars-a' po nazivom 'The Force Awakens' će se uskoro početi prikazivati u kinima pa vjerujemo da će bilo kakvi kostimi ove tematike biti dosta popularni!
say yes

29. Ako na zabavu pod maskama idete svi zajedno, možete biti Wendy, John i Petar Pan...
say yes

30. ...ili 'Gdje je Jura?' obitelj! :) Zar nisu simpatični?
say yes


31. Za mame i bebe odlična ideja je kostim Princeze Peach i Toad-a iz 'Super Mario Bros' igrice,...
brit+co


32. ...a za mamu i djevojčicu ovaj neobičan par - krizantema i mala mišica inspirirane dječjom knjigom koju je napisao i ilustrirao Kevin Henkes! Iako knjiga nije prevedena na hrvatski, nama je ovaj kostim jako simpatičan!
the house that lars built

33. Jednako simpatičan nam je i ovaj kostim mame sove i male sove...
the crafting nook


34. ...a super maštoviti kostim kuhara i jastoga za tatu i bebu nasmijati će i oduševiti sve na zabavi!
this charming life

35. Nakon svih ovih nimalo strašnih kostima, vrijeme je za jedan super jezoviti kako i priliči Noći vještica! Kostim blizanki iz kultnog hororca 'The Shining'! Od same pomisli na njih nam se ledi krv u žilama! :) Na linku ćete naći još nekoliko zgodnih ideja za kostim ako na tulum pod maskama idete sa svojom sestrom blizankom!
brit+co



Za klince:

36. Iako se i odrasli vole maskirati, Noć vještica je prvenstveno zabava za one male, a mi krećemo sa najmanjima! :) Jako male bebe nije zgodno gnjaviti sa nekim posebnim maskama, ali uvijek ih možemo prigodno obući recimo u plašt (ili kapicu) sa ušima i bodi sa repićem! Koja je ovo životinja? Ne znamo, ali je jako slatka! :)
mer mag


37. Male hodajuće nevolje već možete gnjaviti, njima će to vjerojatno biti i zabavno, a posebno bi im se moglo svidjeti ako ih maskirate u preslatke hobotnice! Super jednostavan kostim koji može napraviti svatko!
jane marie blog

38. Ništa manje simpatičan nije ni ovaj psić dalmatiner...
parents


39. ...ili ova mala rumena šišmišica! Za izradu ovog kostima će vam trebati samo malo kartona, boje, satenska trakica i rajf! Ništa lakše!
mer mag

40. Uz pomoć komadića umjetnog krzna od vaše najdraže osobe za čas možete napraviti malog tvora! Ovo je jedan od onih kostima u kojima mogu biti svakodnevno ako se nas pita! :)
house of paint

41. Na sličan način uz malo filca od obične majice sa kapuljačom možete napraviti strašnog vuka kojeg ćete vjerojatno morati voditi i u vrtić, na igralište ili kod bake, a ne samo na zabavu pod maskama! ;)
elli

42. Nešto više truda će vam trebati da napravite ovog Strašljivog Lava iz knjige 'Čarobnjak iz Oza'! Za kostim lavića sa fotke na žalost nema tutorial, ali kako napraviti sličan kostim možete pogledati ovdje!
girl like the sea

43. Od filca možete napraviti i 3d masku medvjedića! Izgleda prekrasno, a nije nešto prezahtjevna za izradu!
delilahiris

44. Još jednostavnije za napraviti su ove Mickey Mouse maske!
little inspiration


45. Fantastični gospodin i gospođa Lisac idealan su kostim za djevojčicu i dječaka! Iako sad već stvarno pretjerujemo sa Wes Andersonom, 'Fantastični gospodin Lisac' je animirani film kojeg jednostavno morate pogledati!
skirt as top


46. Da je 'Star Wars' tematika uvijek aktualna svi znamo, zato sigurno nećete pogriješiti  odabirom Princeze Leie kao motiva za ovogodišnji maskenbal! 
carrie elle



47. Isto vrijedi i za Obi-Wan i Anakin kostime!
delia creates


48. Da ne ispadne da nemamo ni jedan spooky kostim na listi, tu je mali Edward Škaroruki, lik iz istoimenog Tim Burtonovog filma! Iako jako, jako strašan, nama je baš simpatičan! :)
little inspiration




49. Nakon jednog super strašnog, dva super smiješna lika - Napoleon i Kip Dynamite iz jednog presmiješnog filma - 'Napoleon Dynamite'! Razvukli su nam osmjeh od uha do uha pri prvom pogledu! :)

brit+co



50. I šećer na kraju! A što može biti slađe od slatke male rođendanske tortice? ;)
the effortless chic

Ako vam i dalje nedostaje ideja za kostime, dodatnih 40 naći ćete u prošlogodišnjem postu 'Idemo na maskenbal', a razni zgodni tutoriali za dekoraciju ili recepti za najbolju maskiranu zabavu čekaju vas pod oznakom 'Noć vještica'! :)

Većina ovih prijedloga ima detaljna uputstva za izradu, a svi linkovi su vam u tekstu (napisani svjetlijim fontom) pa treba samo odabrati kostim i krenuti na posao! :)

Kako vam se sviđa naš odabir?
Imate li u planu neki super tulum za Noć vještica?
U što ćete se maskirati ove godine?

Pišite nam i šaljite svoje fotkice sa prethodnih maskenbala, ili sa ovogodišnjeg, naravno kada prođe, da ne pokvarimo iznenađenje! ;)

Uživajte u početku tjedna!

Veseli pozdrav od Maja 

4 komentara :

  1. Odličan izbor kostima. Da niste napravile post nikada ne bih ovako nešto vidjela. Juno rules, ali i općenito ideja za izradu kostima po likovima iz fimova i serija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno! :) Baš nam je drago da ti se sviđa naš izbor! <3

      Izbriši
  2. Odlični su kostimi! Na žalost ne idem nikud na neke kostimirane zabave, doma napravim halloween zabavicu ali se ne kostimiramo :) Ali uvijek je fora browsati što sve ameri smisle xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da! Zabavni su! Nama je to super, ali nam se nikada nije dalo zapravo se maskirati! Veće je veselje maskirati klince! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!