nedjelja, 12. lipnja 2016.

TOP 5: Recepti # 36 (Dumba bira)

Danas za vas imamo posebno izdanje Top 5 posta! Zašto je posebno? Zato jer nam je u goste došao Ivan, naš stari prijatelj i kuhar amater kojeg možete pratiti na 'gastro.hr' portalu, njegovoj facebook stranici 'Dumbina kuhinja' ili na instagramu. Iako je blog počeo pisati tek nedavno, u hrani uživa oduvijek, a isto toliko skoro i kuha! Upravo zbog toga smo ga pozvale i zamolile da za nas odabere 5 recepata koji su ga se posebno dojmili! Evo što nam je poslao:


1. Ivan kreće sa jednim njegovim autorskim receptom, profiterolama s dimljenom pastrvom. Iako se ove 'male princes krafne' obično prave u slatkoj varijanti, on ih je odlučio napraviti malo drugačije, a rezultat je super zanimljivo predjelo o kojem će se, kako sam kaže, dugo pričati!
dumbina kuhinja/gastro.hr

2. Drugi recept na Ivanovoj listi je gulaš od slanutka sa bloga 'Prstohvat soli'. Kako i same često pravimo razne verzije variva od slanutka, ovaj izbor definitvno potpisujemo i sigurno ćemo ga isprobati!
prstohvat soli

3. Slijedi još jedan zanimljiv recept - musaka od povrća  na grčki način čija je autorica Pomoravka, a naći ćete ga na 'Coolinarici'! Jedva čekamo domaće tivice da isprobamo ovu verziju složenca!
pomoravka/coolinarika

4. Idući Ivanov odabrani recept je nešto što je također često kod nas na jelovniku - izljevak od špinata čiji je autor Jakica sa Coolinarike. Ako volite ovakva jela možda vam se svidi i naš recept za izljevak od tikvica! (Fotka je preuzeta od Ineske2704 sa Coolinarike, kod koje ćete također naći mnoštvo sjajnih recepata!)
ineska2704/coolinarika

5. I za kraj, Ivan bira jedan slatki veganski recept sa bloga 'Prstohvat soli' - chia puding sa kikiriki maslacem! Volimo pudinge od chia sjemenki, volimo kikiriki maslac, dakle, ovo je pun pogodak! ;)
prstohvat soli



Kao što smo rekle, Ivana možete pratiti na 'gastro.hr' portalu, na njegovoj facebook stranici 'Dumbina kuhinja' i na instagramu pa svratite i pogledajte što fino kuha! ;) 
I što kažete? Kako vam se sviđa Ivanov odabir?
Da li ste već nešto od ovih recepata probali?
Koji vam je naj?


Vama želimo lijepo vrijeme i ukusan nedjeljni ručak, a Ivanu uz to i zahvaljujemo što nam je bio gost! :)

Pozdrav od Ivana i Maja

2 komentara :

  1. Hvala vašem gostu na odabiru finih recepata. Slanutak mi već par dana stoji izvan ormara, ja ću prvo napraviti gulaš od slanutka :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odličan izbor! Mislim da ćemo i mi ovih dana! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!