petak, 10. lipnja 2016.

ČITAMO: Ljetna čitaonica za djecu

Bliži nam se početak ljetnih praznika pa smo se već opskrbili prigodnim knjigama za čitanje u toplim ljetnim večerima! Do sada smo Vam već pokazale neke od naših omiljenih proljetnih knjigica te dale ideje što čitati na plaži, a danas Vam donosimo nekoliko novih prijedloga ljetnog štiva za djecu:

Krešimir Huseinović: More ili kako su se mama i tata upoznali

Ovu simpatičnu pričicu nam priča sedmogodišnja djevojčica Maša, a govori o tome zašto najviše na svijetu voli ljetne praznike i odlazak na more!Erwin Moser: Mano i Dado (Knjiga proljetnih i ljetnih pustolovina)

Prije par mjeseci smo čitali o jesenskim i zimskim pustolovinama dvojice miševa Mane i Dade, a sada je došao red na proljetne i ljetne pustolovine! U nekoliko priča pratimo dvojicu najboljih prijatelja koji zajedno otkrivaju svijet i uživaju u raznim pustolovinama: spašavaju se od poplave i proljetne oluje, grade kolibicu od keksa, upadaju u teglicu meda...i pri tome se odlično zabavljaju i priskoče u pomoć jedan drugome ako je potrebno!
Želimir Hercigonja: Noštromo Jakša


U ovoj pravoj morskoj priči upoznajemo galeba Jakšu koji živi u okolici Rijeke, besposličari po cijele dane i nezadovoljan je jer ne zna što bi sa sobom. Saznajte kako je Jakša pronašao smisao svog života i postao poznat i cijenjen u svome gradu!
Ingo Siegner: Zmajić Kokos i njegove pustolovine

Obožavamo seriju priča o zmajiću Kokosu i njegovim pustolovinama, a u ovoj knjizi pomaže kitu Kazimiru, upoznaje dikobrazicu Matildu, pronalazi Špiljsko čudovište i još mnogo toga! Jeste već čitali zmajića Kokosa? Svakako preporučujemo i ostale knjige o domišljatom i znatiželjnom Kokosu!Peppa Pig: Papirnati brodići

I za kraj smo ostavili Peppu koja nam nikada ne može dosaditi! Crtići o Peppi se kod nas svako malo gledaju i znamo ih već sve napamet, a imamo i nekoliko slikovnica koje su nam baš drage! U ovoj priči Peppa, George i njihovi mali prijatelji prave veliku gužvu na malom jezercu!Ovo su samo neke od knjiga koje ćemo čitati ovo ljeto! Imate li vi kakvih ljetnih prijedloga za nas?

Pozdrav od Maja

2 komentara :

  1. Vidim da je deo knjiga domaćih autora,to je sjajno a i ilustracije su interesantne.Ja nekako kada sam pokušavala da uklopim izbor knjiga sa godišnjim dobima ili sl.dešavanjima nisam uspevala u tome,nekako mi je uvek manjkao izbor.Ni ovakvih Pepa nemamo,samo slikovnica i nekih A4 formata za rešavanje-a baš lepo izgleda knjižica.Ispade da ništa nemamo :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Jao kod nas je baš velik izbor, što nam ne ide u prilog jer jako teško odolijevamo knjigicama pa smo ih već skupili previše!:) Nadam se da će se i kod Vas popraviti situacija uskoro!

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!