petak, 10. lipnja 2016.

ČITAMO: Ljetna čitaonica za djecu

Bliži nam se početak ljetnih praznika pa smo se već opskrbili prigodnim knjigama za čitanje u toplim ljetnim večerima! Do sada smo Vam već pokazale neke od naših omiljenih proljetnih knjigica te dale ideje što čitati na plaži, a danas Vam donosimo nekoliko novih prijedloga ljetnog štiva za djecu:

Krešimir Huseinović: More ili kako su se mama i tata upoznali

Ovu simpatičnu pričicu nam priča sedmogodišnja djevojčica Maša, a govori o tome zašto najviše na svijetu voli ljetne praznike i odlazak na more!



Erwin Moser: Mano i Dado (Knjiga proljetnih i ljetnih pustolovina)

Prije par mjeseci smo čitali o jesenskim i zimskim pustolovinama dvojice miševa Mane i Dade, a sada je došao red na proljetne i ljetne pustolovine! U nekoliko priča pratimo dvojicu najboljih prijatelja koji zajedno otkrivaju svijet i uživaju u raznim pustolovinama: spašavaju se od poplave i proljetne oluje, grade kolibicu od keksa, upadaju u teglicu meda...i pri tome se odlično zabavljaju i priskoče u pomoć jedan drugome ako je potrebno!




Želimir Hercigonja: Noštromo Jakša


U ovoj pravoj morskoj priči upoznajemo galeba Jakšu koji živi u okolici Rijeke, besposličari po cijele dane i nezadovoljan je jer ne zna što bi sa sobom. Saznajte kako je Jakša pronašao smisao svog života i postao poznat i cijenjen u svome gradu!




Ingo Siegner: Zmajić Kokos i njegove pustolovine

Obožavamo seriju priča o zmajiću Kokosu i njegovim pustolovinama, a u ovoj knjizi pomaže kitu Kazimiru, upoznaje dikobrazicu Matildu, pronalazi Špiljsko čudovište i još mnogo toga! Jeste već čitali zmajića Kokosa? Svakako preporučujemo i ostale knjige o domišljatom i znatiželjnom Kokosu!



Peppa Pig: Papirnati brodići

I za kraj smo ostavili Peppu koja nam nikada ne može dosaditi! Crtići o Peppi se kod nas svako malo gledaju i znamo ih već sve napamet, a imamo i nekoliko slikovnica koje su nam baš drage! U ovoj priči Peppa, George i njihovi mali prijatelji prave veliku gužvu na malom jezercu!



Ovo su samo neke od knjiga koje ćemo čitati ovo ljeto! Imate li vi kakvih ljetnih prijedloga za nas?

Pozdrav od Maja

2 komentara :

  1. Vidim da je deo knjiga domaćih autora,to je sjajno a i ilustracije su interesantne.Ja nekako kada sam pokušavala da uklopim izbor knjiga sa godišnjim dobima ili sl.dešavanjima nisam uspevala u tome,nekako mi je uvek manjkao izbor.Ni ovakvih Pepa nemamo,samo slikovnica i nekih A4 formata za rešavanje-a baš lepo izgleda knjižica.Ispade da ništa nemamo :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Jao kod nas je baš velik izbor, što nam ne ide u prilog jer jako teško odolijevamo knjigicama pa smo ih već skupili previše!:) Nadam se da će se i kod Vas popraviti situacija uskoro!

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!