utorak, 7. lipnja 2016.

DIY: Reflektirajući prsluk za bicu


Svake godine počastimo se nekom 'uradi sam' sitnicom vezanom za bicikliranje! Pokazale smo vam kako obnoviti stare ručkice ili dječju kacigu, kako napraviti podvezice koje će vam olakšati vožnju bice u suknji ili cvjetno zvonce, ali nismo zaboravile ni na sigurnost u prometu pa na blogu možete naći i uputstvo za izradu reflektirajuće mašne za dječju sjedalicu i reflektirajućih bedževa! Reflektirajuću traku korištenu za izradu mašne i bedževa prvenstveno smo naručile kako bi napravile prsluk koji ćemo koristiti umjesto onih ružnih narančastih. Kako smo to izvele pogledajte u nastavku! 


Potrebno:

reflektirajuća traka za šivanje širine 5 cm (5 m na ebay-u košta nekih 30-ak kuna), sintetička gurtna širine 3 cm, plastična kopča u koju stane gurtna, pribadače, krojački metar, škare, upaljač, mašina za šivanje.

Postupak:

Izmjerite se! Prvo obujam na mjestu gdje želite da vam stoji dio prsluka na kojem je kopča, a zatim i naramenice - u križ! Pri mjerenju pazite da vam prsluk bude komotan jer ćete ga nositi i na više odjeće, recimo računajte na zimske jakne, ako vozite tijekom zime! Ove mjere će vam biti mjere za reflektirajuću traku, a za gurtnu dodajte 10 cm na obujam i 10 na svaku od naramenica! Izrežite 3 komada reflektirajuće trake i 3 komada gurtne pa krajeve gurtne spalite upaljačem!


Kraj reflektirajuće trake presavijte i postavite na 5 cm od ruba gurtne pa cijelom dužinom spojite pribadačama kao na fotki ispod! Kada dođete do kraja, presavijte i drugi rub trake prije nego ga spojite na gurtnu! Ponovite sa preostala dva komada gurtne i zatim sašijte!


Provucite gurtnu kroz dijelove kopče, učvrstite pribadačama i sašijte - dobit ćete remen prsluka!


Prednje krajeve traka koje će služiti kao naramenice presavijte kao na slici i sašijte malo iznad remena, kako bi ih mogli pomicati! Prekrižite trake tako da na leđima idu u X, a zatim i zadnje krajeve traka koje će služiti kao naramenice presavijte i sašijte, kao i prednje!




Gotovo! Za čas posla imate novi reflektirajući prsluk za bicu! :)





Na žalost nismo stigle slikati prsluk po noći, ali kako traka svijetli  možete vidjeti ovdje!

Kao što smo napisale, reflektirajuću traku možete naći vrlo povoljno na ebay-u, a kada napravite prsluk, ono što vam ostane iskoristite da napravite kul bedževe za sebe i ekipu! ;)

Što kažete? Zar nije bolji od onih narančastih? Ako smo vas zainteresirale, ostale postove vezane za bicikliranje možete naći na oznaci 'bic-bajs', a općenito sve 'uradi sam' projekte na oznaci 'diy'!

Hoćete li probati?
Kakav prsluk vi nosite dok vozite?
Imate li kakvih zgodnih ideja za sređivanje bica?

Pišite nam, budite kreativni, šaljite fotkice i uživajte u ostatku tjedna!

Pozdrav od Maja

2 komentara :

  1. Više puta sam se vraćala na ovaj tutorial i zaista me privlači ova izrada. Mislim da ću iznenaditi jednog strastvenog biciklista! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala! Nadam se da će mu se svidjeti! ;) Javi! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!