četvrtak, 21. srpnja 2016.

DIY: Novi stari kofer (Što nosiš u torbi?)


Zadnja dva tjedna smo imale stvarno jako malo vremena za blog što ne znači da nismo ništa radile! Iako rijetko kad prođe tjedan da nešto nismo napravile ili prepravile, jednostavno, uz obaveze koje su se trenutno nagomilale, svo slobodno vrijeme provodimo sa klincima pa nam fotkanje projekata i recepata koje smo isprobale nije visoko na listi prioriteta! Ipak, uspjele smo u raspored ugurati tutorial za jedan super jednostavan 'makeover' ukrasnog kofera, koji je jako obradovao jednog malog dječaka! :)


Što vam je potrebno: 

ukrasni kofer, odvijač, bijela akrilna boja, široki, meki kist, spužvica, permanentni flomaster, bezbojni akrilni lak.


Postupak:

Skinite sve metalne dijelove i ručku sa ukrasnog kofera, a ukoliko to nije moguće probajte ih zaštititi krep trakom. Po potrebi dobro očistite kofer i ostavite da se potpuno osuši.


Počnite nanostiti boju tapkanjem spužvicom. Kada ste sve pokrili, ostavite da se osuši pa idući sloj nanesite kistom i naknadno utapkajte spužvicom da se ne vide tragovi kista. Tako će boja biti ujednačenija, ali ako nemate kist sve slojeve možete nanositi spužvicom. Broj slojeva boje ovisiti će o originalnoj boji kofera i o boji koju nanosite! Nama je bilo potrebno 3 sloja boje, a vrlo je važno da se svaki sloj potpuno osuši prije nego počnete nanostiti novi sloj.


Nakon što se zadnji sloj osušio, flomasterom nacrtajte uzorak ili sliku po želji! Mi smo se odlučile za flomaster u jednoj boji i jednostavan 'svemirski' uzorak jer su naše crtačke sposobnosti vrlo ograničene! ;)


Nakon što se flomaster osušio, prelakirajte kofer bezbojnim akrilnim lakom prema uputama na ambalaži, u dva sloja! I ovdje je važno da se prvi sloj potpuno osuši prije nego nanesete drugi!


Vratite metalne dijelove na kofer i gotovi ste! :)



Koferčić je odmah stavljen u upotrebu, i njemu se našlo sve jedan dječak treba za super zabavu: knjigice, drvena vozila, drvenu memory igricu, zeca za ruku i IKEA lutkice za prste ako poželi upriličiti neki igrokaz, omiljene boya masne bojice i malu lega lega bilju za crtanje, bocu za vodu, ponekad dinosaure, a ponekad drveni alat i malo oraha i suhog voća kako bi majstor/istraživač/zabavljač mogao prezalogajiti nakon napornog rada! ;)




Mi smo se baš zabavile i opustile u makeover-u ovog kofera, a na sličan način smo ranije napravile lampu od staklenke i mačkastu posudu za biljke

Ostale jednako zabavne 'uradi sam' projekte naći ćete na oznaci 'diy' i 'tutoriali', a ostale makeover projekte na oznaci 'makeover' i 'recikliranje'!

Ovakav koferčić bi bio zgodan 'handmade dar' nekom malom prijatelju ili prijateljici, a ako nemate mališana kojima bi ovako nešto poklonili, napraviti jedan za sebe sa 'malo ozbiljnijim' uzorkom! ;)

Što kažete? Kako vam se sviđa? 
Da li ste već radili nešto slično?

Pišite nam i šaljite fotke ako ste bilo što od naših ideja isprobali! :) Voljele bi vidjeti! ;)

Do idućeg posta, uživajte i budite kreativni!
Pozdrav od Maja

4 komentara :

  1. Baš mi se dopala ideja.čak razmišljam da bih neke stare četvrtaste kutije mogla d aizbušim za ručke i napravim unucima za igračke.Divno .Pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala gospođo Cale! odlična ideja za kutiju za igračke! :) Pozdrav i Vama!

      Izbriši
  2. Ajme presladak je, nosila bih ga umjesto svoje torbe svaki dan :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvalaaaa! :) <3 Baš nam je drago da ti se sviđa! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!