petak, 25. srpnja 2014.

DIY: Drvena memory igrica


Stvarno volimo praviti klincima igračke! Stalno razmišljamo o tome čime bi ih mogle razveseliti! Imaju već punu korpicu platnenih igračaka, 'drvenu' abecedu da nešto i nauče dok se igraju, konjića na štapu, ribice za pecanje i vježbanje motorike, zveckalice i bubanj jer vole glazbu! Ideja da napravimo memory igricu nam je došla kada smo dobile hrpu drvenih pločica koje su bile otpad! Sve iste veličine, savršeno su nam poslužile! Odlučile smo se za pirografiju i jednostavne oblike!


Što smo koristile:

18 drvenih pločica, brusni papir, običnu olovku, pirograf.

Postupak:

Izbrusile smo rubove i grube dijelove drvenih pločica brusnim papirom!


Na pločice smo običnom olovkom nacrtale razne oblike u parovima! Ako prije niste koristili pirograf, svakako odaberite što jednostavnije oblike, jer nije jednostavno kao što se čini! :)


Uključile smo pirograf u struju i ostavile ga da se jako ugrije, a zatim smo počele spaljivati oblike! Iako smo i prije koristile pirograf (za drvenu abecedu!) nismo se baš nešto izvještile pa smo morale raditi vrlo polako! Pri ovom koraku vodite računa da radite u prostoriji sa otvorenim prozorima ili vani i pazite jer je pirograf jako vruć i vrlo lako se možete opeći! Naravno, nikako ne preporučamo da vam znatiželjne male ruke budu igdje u blizini! ;)



Pločice koje smo napravili smo spakovale u malu platnenu vrećicu sa špagicom koju smo također napravile same! I drveni memory je bio spreman za darovanje! :) Nema ništa ljepše nego vidjeti veselje i radoznalost na malim licima dok proučavaju neku novu igračku! 



Memory igrice, osim što su zabavne, poboljšavaju pamćenje i sposobnost koncentracije pa su odličan trening za moždane vijuge vaših mališana! Spakovane u zgodnu vrećicu praktične su za ponijeti na put, piknik ili druženje kod prijatelja! Mi naše definitivno nosimo ove godine na more! ;)
Ako ne možete nabaviti drvene pločica i nemate pirograf, memory igricu možete napraviti od raznih drugih materijala, sigurne smo da ćete na netu naći mnoštvo inspiracije!


Da li vaši klinci vole memory i koje ostale igrice vole?
Jeste li ga već pravili sami?
Što od igračaka nosite na put?


Pišite nam i ako netko od vas zna koristiti pirograf zapravo (ne ovako kao nas dvije!), rado bi čule neke savjete i trikove! ;)

Uživajte u igranju,
Maje

Broj komentara: 16 :

  1. Možda zvuči kao fraza, ali moji se klinci stvarno najbolje zabave igračkama iz kućne radinosti! Mi smo memory radili od plastičnih čepova s boca mlijeka i naljepnica, a zanimljiv im je i danas, a ono što je najbolji dio jest da je lako zamijeniti izgubljene dijelove ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj to je sjajno! I nas baš raduje kad vidimo da se igraju sa nečim što smo napravile! Upravo sam pogledala memory od plastičnih čepova i super je! Mi smo čepove jedno vrijeme stalno ubacivale u staru plastičnu kutiju sa prorezom tako da ih još uvijek imamo podosta! :)

      Izbriši
  2. Igra memorije mi je celog zivota omiljena igra :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je super, znači da imaš odlično istrenirano pamćenje! :)

      Izbriši
  3. Mrak, mrak, mrak! A mogu se i napraviti s omiljenim dječjim likovima iz crtića.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno! Samo nismo toliko vješte ni sa bojicama, a kamoli sa pirografom! Eventualno bi mogle isprintati i zalijepiti! ;) Hvala!

      Izbriši
  4. Predivno!
    Jedva čekam da malo porastemo, ovo je definitivno na mom spisku stvari koje želim praviti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago nam je da ti se sviđa! Vjerujem da ćete uživati igrajući se! :)

      Izbriši
  5. Preslatka ideja! Imam pirograf i koristila, zapravo, htjela sam ga koristiti u izradi nakita, ali nije baš lako izvještiti se s njim tako da ta ideja još stoji samo kao ideja :) .. No, jako mi se sviđa vaš DIY i definitivno ću probati napraviti ovo za poklon.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Ivana! :) A jelda da je puno teže nego što se čini? Ne znam kako ljudi sa tim čudom rade cijele slike! Ja prvo što sam radila su bili bedževi sa brkovim i srcima za svatovac (umjesto ružmarina), napravila sam ih cijelo čudo, i to je išlo nekako, ali nešto ozbiljnije nejde! :)

      Izbriši
  6. WOW! Mnoooogo mi se sviđa ova ideja! Obavezno ćemo probati napraviti neku našu varijantu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala! Baš nam je drago! Šaljite fotkice! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!