nedjelja, 27. srpnja 2014.

TOP 5: Recepti # 13 (Kuhamo u kampu!)

Kampirate li? Mi obavezno, barem jednom godišnje! Volimo kampirati u brdima, pokraj jezera ili rijeka, ali od svega nam je najdraže ljetovati sa šatorom na moru! Iako kampovi danas imaju skoro sav luksuz kao i drugi smještaji, ipak morate računati na to da nećete imati potpuni komfor pri kuhanju, kao u svojoj kuhinji kod kuće! Zbog toga je važno da jela koja kuhate budu što jednostavnija i da uprljate što manje posuđa! Također je vrlo važno da otprilike unaprijed isplanirate nekakav meni, kako bi znali što ponijeti od pribora i namirnica! Recepti koje smo za danas odabrale, ne samo da su idealni za kampiranje već općenito za ljetovanje i ljeto, bilo da ste na moru ili u unutrašnjosti! Lagani, brzi i fini! :)

1. Prva na redu je Domaćicina 'One pot pasta', dakle tjestenina koja se kuha u jednom loncu! Tjestenina koja se kuha u umaku bude posebno kremasta i fina, a dodatne bodove dobija za to što nakon kuhanja nećete puno vremena provesti za sudoperom!
domaćica

2. Tjesteninu sa tunjevinom volimo i kada smo kod kuće! To je pravo, brzinsko ljetno jelo i obavezno nam je na meniju kada smo na moru!
ja u kuhinji

3. Da ne mislite da na moru jedemo samo tjesteninu tu je varivo sa heljdom i keljom! Heljdu obožavamo i obavezno je nosimo na kampiranje jer se brzo skuha i može se pripremati na puno načina! Hranjivo, sezonski i fino!
4. Kada ste na moru šteta bi bilo da propustite priliku za pripremanje svježih morskih plodova! Dagnje na buzaru su brza delikatesa idealna za neku romantičnu večeru u dvoje! :)
men's health

5. I slatko za kraj! Poširane breskve servirane sa grčkim jogurtom! Jednostavno, zdravo i svježe! :)

I što kažete? Da li ste dobili želju da godišnji odmor provedete u kampu? :)
Kako vam se sviđa naš odabir?

Gdje ljetujete ove godine i što planirate kuhati? 
Predložite nam neke omiljene jednostavne recepte jer i mi uskoro putujemo na more! :)

Uživajte u nedjelji gdje god da ste! :)

Pozdrav od Maja!

4 komentara :

  1. Hej odličan izbor!
    Hvala na predlozima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala Nevena! Drago nam je da ti se sviđa! :)

      Izbriši
  2. Ja i kamp?! No way :D. Užasno se bojim kukaca, svih vrsta, mislim da ne bi uopće spavala, niti se odmorila. + zajedničke kupaone. To mi je asocijacija na traume iz studentskih domova. Moja guza ipak voli udobnost :).
    Ali lajkam odabir jela ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) :) ma nema kukaca na moru! ;) a zajedničke kupaone nisu ni nama drage, ali mala je to cijena! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!