nedjelja, 10. srpnja 2016.

TOP 5: Recepti # 37 (Mezze ljeto)

Već smo pisale o tome kako smo imale sreću da nas pozovu da kao suradnice u Mezze Magazinu. Mezze Magazin je online časopis posvećen gastronomskoj kulturi i ako volite dobru klopu, kreativne recepte i prekrasne fotke, njihov kutak interneta je definitivno mjesto za vas! Kako bi vas uvjerile da svratite, ako do sada već niste, odabrale smo nama naj pet ljetnih Mezze recepata! Birale smo jednostavna, lagana, povrtna, a prije svega prava ljetna jela! Krenimo! ;)

1. Trenutno skidamo zlatice sa patlidžana i nadamo se da će narasti veeelik i lijep kako bi mogao postati dijelom upravo ove kaponate po receptu Marine sa bloga 'Madmoiselle Marina' za Mezze
mezze

2. Iako se peku na tavici, ovi vege burgeri od crne leće nas podsjećaju na ljetne večeri uz roštilj i dobru ekipu! Recept je za Mezze kreirala Olivera sa bloga 'Ja u kuhinji', naša česta gošća u ovoj rubrici pa znate da mora bit odličan! ;)
mezze
3. Uz roštilj će vam dobro doći bbq umak, a ako je domaći tim bolje! Autorica ovog Mezze recepta je Dragana sa jednog od najpopularnijih food blogova u regiji - 'Moje grne'!
mezze

4. Ako uz roštilj volite nešto manje pikantno od bbq umaka, prava stvar za vas je dip od grilanih tikvica. Mi ćemo još koji dan sačekati da prve mlade tikvice narastu, a onda definitvno isprobavamo ovaj recept autorice Ane Đokić koji je za Mezze pripremila Milkica sa bloga 'Mimi's kingdom'!
mezze
5. I za kraj domaći sladoled od kokosa! Ostale smo bez riječi kako ovo dobro izgleda! Savršen desert za vruće ljetne dane! Recept ne može biti jednostavniji, a njegova autorica za Mezze je ponovo 'Ja u kuhinji' Olivera! ;)
mezze
Ovo je samo mali dio onog što vas tamo čeka i vjerujte da nije bilo lako suziti izbor! Za sve ostalo, brzo posjetite Mezze Magazin stranicu,  Mezze facebook i Mezze instagram! ;)


Što kažete na naš odabir?
Koji recept vas se najviše dojmio?
Što najradije jedete ljeti?

Pišite nam i uživajte u nedjelji i dobroj klopi! ;)

Pozdrav od Maja

2 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!