srijeda, 21. svibnja 2014.

DIY: Kopčice za kragnu


Prošli tjedan smo vam pokazale kako napraviti jednostavan prsten za maramu, a danas nastavljamo sa kopčicama za kragne ili vestice - jedan od nama najdražih asesoara! :) 

Potrebno:

2 podloge za medaljone, 2 klipse za naušnice, 50 cm tankog lanca, malo tkanine, kredu, super ljepilo
drvofix, škarice.

Postupak:

Metalnu podlogu smo istrljale kredom da krojenje i tako napravile otisak na tkanini! Tkaninu smo rezale malo ispod bijele linije!


Podlogu za medaljon smo očistile od krede i namazale drvofixom onaj dio gdje će ići prethodno odrezani komadić tkanine! Zaljepile smo tkaninu i preko nje namazale još jedan sloj drvofixa. Za ovaj korak možete koristiti i ljepilo za decoupage, mi obično koristimo drvofix jer ga uvijek imamo kod kuće i puno je jeftiniji!



Super ljepilom smo zaljepile klipse za naušnice na pozadinu podloga za medaljone! Spojile smo krajeve lanca jedan za drugi. To možete napraviti tako da pomoću malih klješta ili škarica razdvojite omčicu na jednom kraju, zakačite, tj. provučete kroz zadnju omčicu na drugom kraju, pa ju ponovo sastavite! Mi za to naravno koristimo zube, što i nije baš pametno! ;) Nakon toga smo odmjerile kako želimo da nam lančić stoji, ponovo smo razdvojile alkice, zakačile kroz rupice na klipsi (kao na fotki) i spojile!



Nove kopčice možete zakačiti na kragnu ili...


...vesticu! :)


Kao i u slučaju prstena za maramu, i za izradu kopčica možete koristiti razne sitnice koje nađete kod kuće, kao što su rasparene naušnice, stari broševi bez igle ili privjesci, možete ih izraditi sami od das ili fimo mase, jednake ili različite, sa dva, tri ili pet nizova lančića...mogućnosti su brojne i vrlo lako ih možete prilagoditi svom stilu i ukusu! Kao i prsten za maramu, i ove kopčice mogu biti zgodan 'uradi sam' dar za dragu osobu! 

Nosite li kopčice za kragne/vestice? Da li ih sami radite?

Kako vam se sviđa ovaj tutorial?

Do idućeg posta, budite kreativni! ;)
Maje

4 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!