srijeda, 7. svibnja 2014.

DIY: Dinosaur kutijica


Kao i držač za zubnu četkicu i ova kutijica je bila dar za našeg malog ljubitelja dinosaura! S obzirom na to da gotovo svako dijete kad-tad prođe fazu zaluđenosti ovim praživotinjama, sigurne smo da i vi poznajete neko malo biće koje bi se obradovalo ovakvom daru! Ovo je super projektić za 'recikliranje' i make over već istrošenih igračaka i razne ambalaže, za izradu vam neće trebati puno vremena pa nema razloga zašto da ne probate! :)


Što vam je potrebno:

kutijica sa poklopcem, špaga, drvofix, plastični dinosaur ili neka druga životinjica, akrilna boja u spreju, dvokomponentno ili super ljepilo.


Postupak:

Dobro očistite i osušite dinosaura pa ga ofarbajte po želji akrilnom bojom u spreju! Obavezno pročitajte upute na boji i pratite ih za najbolji rezultat! Boju ćete možda morati nanijeti u više slojeva, pa prije svakog ostavite da se prethodni sloj potpuno osuši! Ovdje vrijedi pravilo da je bolje bojati više puta tanje nego jednom u debljem sloju! Ako želite da dinosaur ostane kako je, preskočite ovaj korak! :)


Dok se boja suši pripremite kutijicu! Mi smo koristile metalnu od bombona na koju smo motale i ljepile špagu! Na žalost za ovaj korak nemamo fotke jer smo kutijicu davno napravile (mogli ste ju već vidjeti u postu 'nova stara korpica'), ali princip je vrlo jednostavan! Špagu počnite motati od sredine poklopca u krug i tijekom motanja lijepite ju za kutijicu drvofixom u obilnim količinama! Sredinu možete po želji zaljepiti na mjesto ljepilom u pištolju ili super ljepilom, što bi vam trebalo olakšati dalje motanje! Po istom principu motajte špagu i na donji dio kutijice pa kada ste gotovi sve dodatno pređite drvofixom kojeg ste malo razrijedili vodom! Bitno je da pazite da špagu ne motate na dio kutijice na koji sjeda poklopac, pa dobro odmjerite prije početka! Kutijici će trebati neko vrijeme da se potpuno osuši nakon čega ju možete i prelakirati bezbojnim lakom ako želite! 


Kada su i kutijica i dinosaur potpuno suhi zaljepite jedno za drugo pomoću dvokomponentnog ili super ljepila!


Sve što preostaje je da napunite kutijicu bombonima ili nekim drugim sitnicama po želji!


Mi smo se odlučile za varijantu dinosaura bijele boje i natur špage, kako bi se uklopilo u interijer i svidjelo i mami, a ne samo malom čovjeku! ;) vi  umjesto dinosaura možete koristiti neke druge omiljene životinje, a kutijicu možete ukrasiti po želji (razne boje, točkice, decoupage kutijice sa stripom...)! Dajte si mašti na volju, a fotke svojih radova pošaljite na naš fejs ili mejl, rado bi ih vidjele i podijelile sa našim blog prijateljicama i prijateljima! :)


Kako vam se sviđa kutijica? Da li ste već radili nešto slično?
Poznajete li neke male ljubitelje dinosaura?
Čime su vaši klinci trenutno zaluđeni?

Pišite nam! :)

Pozdrav od Maja!

Broj komentara: 7 :

  1. imam jednog ljubitelja dinosaura, sve gledam kad će se prestati igrati sa ovakvim igračkama pa da nešto napravimo. ali, nema još naznaka toga...
    odlično, Maje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala, znamo i same kako je nezgodno izdvojiti nekog od ljubimaca za ovakav projektić! ;)

      Izbriši
  2. Veoma interesantno. Imam vise dinosaurusa no kutijica :D

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!