petak, 14. ožujka 2014.

ČITAMO: Slikovnice Julie Donaldson

Julia Donaldson, višestruko nagrađivana britanska spisateljica, napisala je mnoštvo dječjih priča, a kod nas su najpoznatije one u suradnji s odličnim ilustratorom Axelom Schefflerom. To su priče u stihovima namijenjene manjoj vrtićkoj djeci, živopisno ilustrirane i vrlo poučne. Kod nas možete pronaći nekoliko njihovih slikovnica u izdanju IBIS GRAFIKE  s odličnim prijevodom. Možda su najpopularnije one o dobroćudnom čudovištu Grubzonu, ali ove tri se najčešće nađu kod nas na repertoaru:


Pužica kitova družica

Mala morska pužica krene na dugo željeni put oko svijeta na repu svoga prijatelja - velikog grbavog kita. Dvoje neobičnih prijatelja putuju i upoznaju razne krajeve, od ledom okovanog sjevera do tropskih krajeva. No, jednoga dana kit zaluta i nasuka se na obalu. Pužica, iako mala, smisli način kako pomoći svome prijatelju...






Mjesta ima na metli svima

Ova priča govori o jednoj dobroj vještici koja se sa svojom mačkom vozi na metli i usput poveze i psa, pticu i žabu. Vesela družina leti sve dok im metla ne pukne na pola i oni se nađu na zemlji. Tada vješticu napadne veliki strašni crveni zmaj i taman kada se spremao da ju pojede, pomogli su joj njeni mali prijatelji!






Najotmjeniji div u gradu

Div Jura više nije htio biti najneuredniji div u gradu pa si je u jednoj otmjenoj trgovini kupio novu otmjenu odjeću. Ali putem kući je sreo mnoge životinje kojima je trebala pomoć pa je podijelio svu svoju novu odjeću. Više nije bio najotmjeniji div u gradu, ali su ga životinje prozvale najljubaznijim!




Ovo su još neki njihovi naslovi koje možete pronaći u našim knjižarama i gradskoj knjižnici:






































Što vi čitate klincima? Ako ste otkrili nekakve nove zanimljive naslove javite nam jer smo mi uvijek u potrazi za dobrim knjigama!

Do sljedećeg puta,
Maje

Broj komentara: 6 :

  1. Za sad još ništa, ali evo, beba raste, uskoro ce 8 mjeseci i planiram joj poceti s pricama.
    Da li ste mi super preporuke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Super, drago nam je! Sigurno ćete uživati! :)

      Izbriši
  2. Predivne ilustracije, i vrlo maštovite priče!
    Hvala na ovoj preporuci!
    Moj klinja je još mali, pa čitamo samo slikovnice sa životinjama i biljkama, učimo nove pojmove i reči.
    Ali polako, ljubav prema knjizi se razvija postepeno i strpljivo.


    P.S. Pravila sam kolač po vašem receptu, onaj za mikrotalasnu. Oduševljena sam! Mislim da imam novu omiljenu poslasticu, jer i nisam neka domaćica, pa je lakoća i brzina pripremanja presudila. :D A ukus je mmm...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, a i sve ovisi o klincima! Npr. Majin mali je oduvijek volio da mu se čita, a moj je opet oduvijek toliko hiper da sam mu mogla čitati jedino tako da ga vijam sa knjigom! Baraba! ;) Počeli smo sa pričama prije spavanja kada je preumoran da jurca, a preko dana isto tako gledamo slike životinja, bilja i prijevoznih sredstava! :)
      Za kolač nam je baš drago što si svidio i kao što vidiš, nismo ni mi neke kuharice/domaćice, pa su nam takvi i recepti...baš za mame sa vrlo malo vremena! ;)

      Izbriši
  3. "The Snail and the Whale" nam je potpuni hit, posedujemo je skoro godinu dana, a oduševljenje ne jenjava :) ....a otkrile ste nam i činjenicu da ne moramo da čitamo ove divne knjige na engleskom :), veliko hvala Majama!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nema na čemu! Sve njene slikovnice su prekrasne pa ne sumnjam da ste oduševljeni! ;) Zanimljivo je kako klincima neke stvari ne dosade i nakon toliko vremena! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!