ponedjeljak, 24. ožujka 2014.

ČITAMO: Proljetna čitaonica za najmlađe

Otkako je zatoplilo svaki slobodan trenutak provodimo s djecom vani, no ostaje nam uvijek vremena i za pokoju knjigu, bar jednu prije spavanja. Inspirirani dolaskom proljeća, izabrali smo par proljetnih knjiga koje se ovih dana kod nas s veseljem čitaju. Čak smo uspjeli nagovoriti jednog malog manekena da nam pozira ;)



Mladen Kušec: Proljetne boje

Stihovi ove edukativne slikovnice upoznaju djecu s prvim znacima proljeća, a djeca uz nju mogu učiti i boje!

Upamtiti treba:
kad nam jedna po jedna
boja dolijeće,
to je proljeće!






Peppa Pig: Papirnati brodići

Ovih prekrasnih slikovnica o našim omiljenim  praščićima više nema kod nas u prodaji, ali ih pokušajte pronaći u gradskoj knjižnici. Zabavne su, jednostavne i vesele baš kao i crtić koji jako često gledamo!




Holly Hobbie: Zvrčko i Mljac - Ti si moje sunce

Opet praščići! Iz serije slikovnica o prijateljima Zvrčku i Mljacu ova je jedna proljetna. Priroda se budi, sunce sija i svi su sretni osim Mljaca kojeg ništa ne može oraspoložiti sve dok nije došla prava proljetna oluja...






Mladen Kopjar: Dinosaur Cvjetko

Ovo je priča o dinosauru koji je toliko volio cvijeće da su ga prozvali Cvjetko! Cvjetko se jedan dan zaljubio u dinosauricu koja je bila toliko veća od njega da ga nije ni primjećivala. Zbog toga je bio jako tužan i pokušavao je na sve načine narasti sve dok mu jedan događaj nije pokazao da nije tako loše ni biti malen.







Dick Bruna: Miffy na biciklu

Zadnjih dana ne silazimo s bicikla pa smo zato i izabrali ovu slikovnicu u kojoj naša omiljena bijela zečica mašta o vožnji biciklom kad naraste! O seriji slikovnica o Miffy već smo pisali i uvijek joj se ponovno vraćamo!






Tito Bilopavlović: Zdravi povrtnjak

Ova slikovnica svojim veselim stihovima upoznaje djecu s raznim povrćem i ujedno ih potiče na zdravu prehranu. Ako vaša djeca ne vole jesti povrće, možda ih baš ova slikovnica ponuka da probaju malo zdravog špinata ili kelja!

Mornar Popaj klopa špinat
da bude snažan kao div.
Jedi špinat svakom za inat,
pa budi jak, zdrav i živ.

Koji su vaši omiljeni proljetni naslovi?

Do čitanja,
Maje

4 komentara :

  1. Mnogo mi se dopada što čitate.
    Deca treba da stiču naviku čitanja, da knjigu zavole postepeno i to je onda ona prava ljubav, za ceo život. Dopada mi se vaš izbor, ilustracije su fantastične, a deluju mi i sadržajno, što je jako bitno. Za naš uzrast (6 meseci) najviše odgovara edicija Pčelica: Bebin dodir, Beba raste, Pištalica... To su knjige jako jednostavnih ilustracija, sa osnovnim pojmovima i reljefnim stranicama, koje beba može pipkati i tako istraživati. Čekam još malo da savladamo ove, pa se bacamo u nabavku novih knjiga uskoro.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala! Stvarno se trudimo čitati im od početka, R. je oduvijek volio da mu se čita i lijepo je na miru sjedio, dok je s M. bilo malo teže, on baš nije imao mira i najviše je volio okretati stranice, brzinom svjetlosti. Sada ipak ima malo više strpljenja! ;)

      Izbriši
  2. Sad ti malo čitam stare postove i naletjeh na ovo - divno, divno! Moram priznat da ja, matora i bez djece još, skupljam Zvrčka i Mljaca :D Prekrasne su mi te slikovnice a treba se i pripremiti za male drekavce jednog dana :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Samo skupljaj, doći će red za drekavce, a onda ćeš biti spremna! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!